Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Gospođa Amerika"

Stiže nova hit HBO serija o kontroverznoj antifeminističkoj ikoni

Foto: HBO
09.04.2020.
u 10:29

Na HBO GO svoju premijeru će 15. travnja imati serija "Gospođa Amerika" s Cate Blanchett u glavnoj ulozi.

Nova serija s dvostrukom dobitnicom Oscara Cate Blanchett, „Gospođa Amerika“ (Mrs. America) imat će premijeru 15. travnja na HBO GO-u. Premijera na HBO kanalu će biti 1. svibnja u 21.00h, dok će nove epizode biti prikazane petkom u istom terminu.

„Gospođa Amerika“ stvarna je priča o pokretu za ratifikaciju Amandmana o jednakim pravima te neočekivanoj odmazdi koju je predvodila Phyllis Schlafly (Cate Blanchett). Kroz oči žena toga vremena – Schlafly s jedne strane te drugog vala feministica poput Glorije Steinem, Betty Friedan, Shirley Chisholm, Belle Abzug i Jill Ruckelshaus – serija istražuje kako je jedno od najtežih bojišta u kulturnim ratovima 1970-ih dovelo do nastanka Moralne većine te zauvijek preokrenulo političku scenu.

Uz dvostruku dobitnicu Oscara i dobitnicu Zlatnog globusa Cate Blanchett, gledat ćemo i mnoge druge nagrađivane glumice kao što je Rose Byrne u ulozi Glorije Steinem, Margo Martindale kao Bellu Abzug, Uzo Aduba kao Shirley Chisholm, Elizabeth Banks kao Jill Ruckelshaus i Tracey Ullman kao Betty Friedan. U seriji se također pojavljuju Sarah Paulson, John Slattery, Jeanne Tripplehorn, Ari Graynor, Melanie Lynskey i Kayli Carter.

 

Izvršni producenti su Dahvi Waller, Stacey Sher, Coco Francini, Cate Blanchett, kao i Anna Boden i Ryan Fleck, koji su ujedno i redatelji četiri od devet epizoda, uključujući prve dvije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije