Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"The Fabelmans"

Steven Spielberg u novom filmu hvata se ukoštac sa svojim djetinjstvom

IPA/PIXSELL
19.05.2022.
u 08:52

Filmsku verziju Spielbergovih roditelja glume Michelle Williams i Paul Dano, a malog Spielberga Gabriel LaBelle

U studenome ove godine u kina diljem svijeta stiže najnoviji film neumornog autora Stevena Spielberga "The Fabelmans". Redatelj nevjerojatnog niza blockbustera i hitova, od "Ralja" i "Jurskog parka" preko "E.T.-ja" i "Novina" do "Schindlerove liste", sada se uhvatio ukoštac sa svojim djetinjstvom.

"The Fablemans" opisan je kao drama o odrastanju djelomično temeljena na Spielbergovu životu, no detalji radnje još su obavijeni velom tajne. Ono što znamo jest da će taj poluautobiografski film biti smješten u američku saveznu državu Arizonu, gdje je redatelj proveo dio svog ranog života i formativne godine, a pratit će njegovo odrastanje od sedme do osamnaeste godine. Ulogu Spielberga, odnosno Sammyja Fabelmana, tinejdžera zaljubljenika u film, tumačit će malo poznati glumac Gabriel LaBelle, dok će malog, sedmogodišnjeg Sammyja glumiti Mateo Zoryna Francis-Deford. Ostalu postavu čine zvijezde s hollywoodske A-liste pa će tako njegove roditelje utjeloviti Michelle Williams i Paul Dano, a simpatičnog Sammyjeva ujaka komičar Seth Rogen. U javnost je procurila i informacija da će se u filmu pojaviti i redatelj David Lynch, no još se ne zna u kojoj ulozi.

Osim što će film režirati i producirati, Spielberg je s dramatičarom Tonyjem Kushnerom napisao i scenarij. S Kushnerom je već više puta uspješno surađivao, a zajedno su napravili i "Lincolna" s Danielom Day-Lewisom u glavnoj ulozi čuvenog američkog predsjednika te "Priču sa zapadne strane", remake kultnog mjuzikla koji je odlično prošao kod kritike, ali kod publike baš i ne.

Zanimljivo je i da na ovom filmu Steven Spielberg radi još od devedesetih. Prvotno se zvao "I'll Be Home", kako je slavni filmaš najavio 1999., a prvu verziju napisao je u suradnji sa svojom sestrom Anne. Tada je izjavio kako se najviše boji da se film neće svidjeti njegovoj majci i ocu, koji bi se mogli uvrijediti i koji možda ne bi dijelili njegov kritički pogled na njihovu obitelj.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije