Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
od tuđmana do mongolije

Pad osramoćene zvijezde: Može li Kevin Spacey bolje od Sedlara?

Screenshot
17.05.2022.
u 10:25

Nakon niza optužbi, karijera slavnog oskarovca nepovratno ide nizbrdo, a ove godine će u Cannesu kupcima će biti ponuđen i film u kojem Spacey glumi kardinala koji se suprotstavlja unuku Džingis-kana

"Imamo Hrvatsku!", ponosno je rekao Franjo Tuđman 1992. godine. Danas, Tuđmana više nema, ali zato imamo najnoviji, igrano-dokumentarni film Jakova Sedlara "Bilo jednom u Hrvatskoj", premijerno prikazan na 100. obljetnicu rođenja našeg prvog predsjednika, čiji naslov publiku asocira prvo na Thompsonov album, a onda i na Tarantinov recentni hit.

A u nevjerojatnom raspletu događaja, u ulozi Franje Tuđmana imamo i Kevina Spaceya, osramoćenu hollywoodsku zvijezdu, glumca nekoć svjetskoga glasa kojeg danas samo bije glas homoseksualnog predatora.

Podsjećamo, Kevina Spaceya je prije pet godina za seksualno zlostavljanje optužio Anthony Rapp, muškarac koji je u trenutku navodnog napada imao samo četrnaest godina. Zatim su u javnost izišli još deseci osoba koje su tvrdile da ih je Spacey napastovao i uznemiravao, uključujući i na setu nagrađivane TV serije "Kuća od karata", ujedno i zadnje važnije uloge koju je ostvario. Iz zadnje sezone serije je, naime, izbačen, a zatim ga se odrekao i Ridley Scott koji je scene s njim u filmu "Sav novac svijeta" ponovno snimio s Christopherom Plummerom. Situaciji nisu pomogla ni dva bizarna kratka videa koje je objavio sam Spacey, a u kojima, glumeći svoj lik Franka Underwooda iz "Kuće od karata" opovrgava optužbe. Iako je u Hollywoodu trenutačno nepoželjan, Spacey se nije ostavio glume, ali izgleda da je prisiljen prihvaćati uloge u kudikamo manjim produkcijama. Vidjet ćemo ga tako u mađarsko/mongolsko/britanskoj koprodukciji "1242. Vrata zapada", u filmu o Džingis-kanovu unuku, postavljenom za vladara zapadnog dijela Mongolskog Carstva koji se sukobljava s papinim poslanikom, kardinalom Cesareanijem (Kevin Spacey). Potencijalnim kupcima film će biti predstavljen na Filmskoj tržnici u Cannesu, gdje će se prikazati i triler "Peter Five Eight" redatelja Michaela Zaika Halla, u kojem Spacey također tumači glavnu ulogu. Glumac trenutačno radi i na talijanskom filmu "L'Uomo Che Disegno Dio" u kojem će se pojaviti uz rame Faye Dunaway.

U "Bilo jednom u Hrvatskoj" Spacey Tuđmanove govore (poprilično neuvjerljivo) recitira na engleskom jeziku, ali Sedlaru jezična barijera očito ne smeta, jer ovo nije prvi put da u filmovima hrvatske tematike surađuje s hollywoodskim zvijezdama. U njegovoj "Gospi" iz 1995. glumio je Martin Sheen, a u "Jeruzalemskom sindromu" Macaulay Culkin, dječja zvijezda koju su tada tresli skandali vezani za ovisnost o narkoticima. 

Komentara 6

IV
ivanvladoci
11:44 22.05.2022.

Od kad ovom našem VL smetaju homosesualci, pogotivo proganjani, te se o njima piše u negativnom kontekstu

CA
Cambridge
17:21 17.05.2022.

Vrlo negativan komentar o jednom od najvecih glumaca. Sve te optuzbe nisu nikad dokazane, a Kevin Spacey i dalje ima mnogo obozavatelja sirom svijeta. Filmovi u kojima je glumio se i dalje gledaju. Vrhunski glumac.

VK
vk52
20:16 17.05.2022.

<mrzitelji Hrvatske ne spavaju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije