Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONCERT

Škotska grupa Mogwai razočarala nastupom u Aquariusu

14.11.2008.
u 16:10

ZAGREB – Zagrebačka publika poznaje i razumije post rock – svojevremeno je postojala lokalna poluscena, a i puno svjetski važnih žanrovskih imena pohodilo je Zagreb. Zato nije bilo pitanje može li Mogwai, jedan od najvažnijih i najpopularnijih bazičnih post rock sastava, ispuniti Aquarius.

Usprkos za tu vrstu glazbe i zabave neprirodnom ambijentu, poklonici grupe ispunili su klub. I bilo bi stvarno lijepo zaključiti kako su uživali u labuđem pjevu “škotske gitarske armade”, koja ih je podsjetila na ne tako davne dane kad je post rock bio nov i uzbudljiv, ali nije bilo tako.

U ovoj vrsti instrumentalnog izričaja, s izraženim izmjenjivanjem tihih i suptilnih dionica sa žestokim i masivnim dijelovima, “srce” je sve – ako ga nemate, nemate ništa. Mogwai su odsvirali suviše rutinski i automatizirano, u jednakom omjeru pomiješavši nove (slabije) sa starim (jačim) pjeamama, većinu vremena zvučeći generički ravnomjerno i posve neuzbudljivo. Umjesto oživljavanja, svjedočili smo sprovodu post rocka.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije