Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura

Sin S. Knežević i M. Torjanca u komi nakon naleta automobila

Nesreća u kojoj je Jan stradao dogodila se u ponedjeljak popodne na pješačkom prijelazu na Selskoj cesti. Unesrećeni Jan Torjanac, koji će za mjesec dana proslaviti 18. rođendan, prevezen je u bolnicu s brojnim vanjskim ozljedama i trenutačno je bez svijesti u šok-sobi.
08. listopada 2009. u 18:54 6 komentara 1787 prikaza
slavica
Foto: Andrej Kreutz

Najveća bol s kojom se može suočiti roditelj je stradanje djeteta. A s hladnim licem te teške traume ovih se dana suočavaju bivši supruzi Slavica Knežević (54) i Marko Torjanac (42). Njihov 17-godišnji sin jedinac Jan stradao je u prometnoj nesreći, a liječnici u zagrebačkoj Kliničkoj bolnici Sestara milosrdnica ulažu sav svoj napor i znanje da spase njegov mladi život.

Korak do punoljetnosti

- Naš je Jan još u komi. Ostaje nam samo čekati - uz težak uzdah procijedio je Marko Torjanac i bolno dodao:

- I liječnici i mi polažemo nade da će se njegov mladi organizam uspjeti izboriti i ne zamišljamo da je moguće išta drugo. Moramo zadržati pozitivne misli i moliti se za njega.

Nesreća u kojoj je Jan stradao dogodila se u ponedjeljak popodne na pješačkom prijelazu na Selskoj cesti. Kako neslužbeno doznajemo, Jan je bio u društvu prijatelja koji je stajao iza njega i svjedočio naletu automobila na svojega kolegu pa je zbog viđenog još u šoku. Unesrećeni Jan Torjanac, koji će za mjesec dana proslaviti 18. rođendan, prevezen je u bolnicu s brojnim vanjskim ozljedama i trenutačno je bez svijesti u šok-sobi, a obitelj je uz njega i uzda se u Božju pomoć u njegovu ozdravljenju.

Janova majka, uvijek nasmijana i vedra glumica Slavica Knežević, u izuzetno je teškom stanju i jučer se nije mogla javiti na telefon. Još je nedavno govorila: "Humor nas drži i životni cilj mi je zagrcnuti se od smijeha", dodajući da joj je najdraže kad joj se u smijehu pridruži njezin sin Jan. O svojem gimnazijalcu uvijek je govorila s mnogo ponosa ističući da je pravi mislilac i ljubitelj povijesti. Od roditelja je naslijedio strast prema kazalištu koje doživljava kao vrhunsku zabavu. Zato je i razumio kad mu mama, s kojom je nastavio živjeti poslije razvoda roditelja, uoči premijera ne stigne skuhati ručak.

Ujedinjeni u boli

Slavica i Marko poslije rastave ostali su prijatelji i suradnici, a prije svega najbolji roditelji svojem Janu. Pa i sad ujedinjeni u boli vjeruju u njegov oporavak.

Električni automobili
NOVA ERA
Jeste li spremni za vožnju prema električnoj budućnosti
  • VolimZagreb:

    U ratu sam se nagledao tužnih situacija a najgore su kada roditelji nadžive svoju djecu. Nadajmo se da to neće biti u ovom slučaju. Slavice drž\'te se!

  • beba022:

    Draga Slavice, drži se! Znam da ti je strašno. Jan je prekrasan mladić koji će sigurno dobiti ovu bitku. Ti si izborila svoju veliku bitku, sada s mislima samo uz Jana. S tobom sam u dobrim željama. BEBA

  • dragana:

    Kakav prelepi dečko!! Neka mu dragi Bog da snagu da dobije borbu za život, a roditeljima da izdrže dane neizvesnosti i pomognu svom anđelu.