Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'BATMAN'

Prvi singl nove nade domaćeg hip hopa Kandžije

20.01.2009.
u 12:58

"Superman je umro, Spiderman je smiješan, treba nam Batman da nas spasi! Ako nam uopće ima spasa..." O tome i gomili bitnih životnih poruka govori pjesma „Batman“, prvi singl najtalentiranijega mladog rapera u Hrvatskoj danas.

Kandžija (još znan i kao Rimokatolik te Emtivi Andrija), 24-godišnji osječki MC, borac za pravdu i humanist, najveća je nada domaćeg hip hopa i sigurno prvo novo veliko ime za nadolazeću i nadamo se bolju 2009. godinu.

Dokazan kao jedan od ponajboljih tzv. freestylera na ovim prostorima, u što se mogao uvjeriti svatko tko ga je vidio uživo (primjerice, osvojio je Klik Freestyle Battle u Zagrebu 2007.). Underground scenu prvi put je uzburkao kontroverznom pjesmom «Jea» (2006.), koja je samo najavila ono što nas čeka u proljeće 2009. godine. Upravo mnogobrojnim nastupima izgradio si je ime, a nastupao je svugdje - od Ljubljane, Exita, svakog kluba u Osijeku, u HNK, klubovima u Zagrebu, pa sve do sasvim nepoznatih i neafirmiranih prostora i sve to većinom uz DJ-a Pipsa, ali i sa svojim kontroverznim pratećim bendom «Gole žene». Ipak, vremena mu je ostalo i za članstvo u osječkoj drum'n'bass ekipi Glechudesa massive.

Iz gorenevedenih aktivnosti vidi se da Kandžija pomiče uvriježeno shvaćanje hip hopa, vadi ga iz ladica i koristi na više frontova spajajući žanrove, publiku i scenu. Prvi album nazvao je „Narodnjaci“ i bit će objavljen na proljeće 2009. godine. A onda počinje pravo narodno veselje.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije