Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Knjiga

"Pali anđeo" Lauren Kate s trona želi svrgnuti Sumrak sagu

Pali anđeo, knjiga
arhiva VL
28.09.2010.
u 11:10

Kritika je Palog anđela prepoznala kao mogućeg nasljednika i idealnu novu literaturu za ljubitelje Sumrak sage, a roman se izravno uvrstio među pet najprodavanijih knjiga na ljestvici bestselera New York Timesa.

Mistični likovi odavno su zasjeli na same vrhove najčitanijih knjiga (i najgledanijih filmova). "Pali anđeo", knjiga Lauren Kate, prvi dio (četverodijelne) gotičke sage o zabranjenoj ljubavi nova je svjetska književna senzacija kojoj je glavni cilj s trona najčitanije knjige skinuti Sumrak sagu. 

Junakinja knjige je Luce Price i nalazi se u zlokobnoj popravnoj ustanovi Mač i križ gdje upoznaje tajanstvenog i suzdržanog Daniela Grigorija, mladića koji je odmah neodoljivo privuče, kao da je riječ o velikoj ljubavi iz nekoga prošlog života. Iako joj Daniel jasno daje da znanja da s njom ne želi imati ništa, sedamnaestogodišnja Luce uskoro shvati da on skriva sudbonosnu tajnu, koju mora doznati, čak i po cijenu života.

Kritika je Pali anđeo odmah po izlasku prepoznala kao mogućeg nasljednika i idealnu novu literaturu za ljubitelje Sumrak sage, a roman se izravno uvrstio među pet najprodavanijih knjiga na prestižnoj ljestvici bestselera New York Timesa. Drugi dio sage, Torment, svjetsku premijeru doživjet će 28. rujna, a čitatelji ga uskoro mogu očekivati i u Hrvatskoj u izdanju Znanja, koje je nedavno objavilo i Palog anđela i to u svojoj specijalnoj biblioteci  - Knjiga dostupna svima.

Lauren Kate američka je književnica rođena u Dallasu. Počela je svoju književnu karijeru u New Yorku, a danas živi u Los Angelesu. Autorica je romana The Betrayal of Natalie Hargrove. Upravo dovršava treći roman sage o palim anđelima.

Filmski studio Disney otkupio je prava na ekranizaciju cijele sage, odmah po izlasku Palog anđela.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije