Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nagrada za roman za mlade

Napisala je stotine tekstova za Tončija Huljića, a sada briljira i kao književnica

Vjekoslava Huljić
Foto: Miranda Cikotić/PIXSELL
22.05.2020.
u 10:16

Vjekoslava Huljić dobila je nagradu Anto Gardaš za svoj roman "Moj Titanic ne tone"

Nagrada "Anto Gardaš" koju dodjeljuju Društvo hrvatskih književnika i Ogranak DHK u Osijeku dodijeljena je  autorici Vjekoslavi Huljić za roman za mlade "Moj Titanic ne tone".

Ovogodišnja  nagrada je 14., a organizira svake godine na rođendan poznatog osječkog književnika Ante Gardaša. Kako je rekla književnica Branka Primorac, na natječaj za djela nastala 2019. godine stiglo je 27 romana za djecu ili zbirki pripovijedaka.

Diana Zalar, članica povjerenstva za dodjelu nagrade, obrazložila je dodjelu nagrade Vjekoslavi Huljić te istaknula kako je riječ o zanimljivom djelu koje progovara o važnim i aktualnim temama - izbjegličkoj krizi, odlasku mladih iz Hrvatske i raslojavanju obitelji. 

Dobitnica nagrade Vjekoslava Huljić je rekla da je sretna  što je dobila ovu nagradu jer je s Antom Gardašem svojevremeno 2002. godine imala zajedničku promociju i tada ga je vidjela prvi i posljednji put.

„On je za mene ostavio dojam samozatajnog čovjeka, mislila sam da je to posljednji put, ali evo na neki način se vraćam njemu i drago mi je da sam dobitnica nagrade nazvane po njemu. Mislim da je ovdje bila ključna stvar što sam se dotakla teme migranata i iseljavanja naših ljudi. Svi se mi suočavamo s tim problemom i htjela sam reći da jedna pružena ruka i mala gesta dobrote može puno napraviti za svijet“, rekla je Huljić.

Dodjelu nagrade organiziralo je Društvo hrvatskih književnika u suradnji s Gradom Osijekom i Ministarstvom kulture RH.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar LisaAJ85
LisaAJ85
22:29 24.05.2020.

w​​w︅︆​​w​.​l​​​o︅︆ve​​︅︆​x​x​​.​c​︅︆l​u​b

SA
sani1
11:06 22.05.2020.

Briljira? Ma hajte.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije