Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Festival plesa

Nadrealna čista ljepota izvedbe svjetski slavnog Daniela Abreua

'animal_nnn_kul_220712'
''
22.07.2012.
u 17:58

Nakon dojmljive fizičke ekspresije Abreuove trupe, njihovi sunarodnjaci iz grupe Señor Serrano podarili su nam iznimno zabavnu i pametno osmišljenu predstavu Katastrophe

Cijela Istra ovih dana živi u znaku kulture. Paralelno s Filmskim festivalom u Puli i Šerbedžijinim Teatrom Ulysses na Brijunima održava se jedan manje razvikan, ali nikako ne i manje kvalitetan festival. On se umjesto na crvene tepihe fokusira na čistu ljubav prema umjetnosti. Riječ je o Festivalu plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat, koji ovo ljeto, u istoimenom gradiću, bilježi svoje 13. izdanje.

A on nam je već nakon otvaranja uz belgijsku novocirkusku grupu Wazovol podario dvije potpuno različite ali podjednako uspješne izvedbe. U bajkovitom prostoru starog Kaštela publiku je prvo fascinirala nadrealna predstava Animal koreografske zvijezde Daniela Abreua koji se, odbacivši čvršću dramaturšku strukturu, usredotočio na čistu ljepotu izvedbe. Nakon dojmljive fizičke ekspresije Abreuove trupe, njihovi sunarodnjaci iz grupe Señor Serrano podarili su nam iznimno zabavnu i pametno osmišljenu predstavu Katastrophe, u kojoj su mješavinom interaktivnog videa, perceptivnih varki, DJ seta i igre minijaturama tematizirali destruktivan odnos čovječanstva prema prirodi i, na koncu, sebi samom.

Pri tome su im kao glavni rekvizit poslužile stotine gumenih medvjedića koje su u maniri ludih znanstvenika podvrgavali torturi najrazličitijim kemijskim spojevima, izazivajući začudne efekte!

Festival se nastavio nizom domaćih i stranih izvedbi, među kojima je posebno mjesto zauzela predstava Sad Sam Lucky lokalnog autora svjetskog glasa Matije Ferlina. Ona je nastala lani upravo u Svetvinčentu, u sklopu festivalskog rezidencijalnog programa, a publici je predstavljena kasno sinoć.

Komentara 1

Avatar billybull
billybull
23:38 22.07.2012.

Nadrealna čista ljepota izvedbe svjetski slavnog Daniela Abreua...nadrealna cista ljepota? svetski slavnog? novinarka je na necemu? i to jako?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije