Naslovnica Kultura Kazalište

Ministrica postavila nova vijeća koja će odlučivati o podjeli novca

Članovi kulturnih vijeća pri Ministarstvu kulture koje je imenovao Zlatko Hasanbegović izvlašteni su nakon samo osam mjeseci
24. svibnja 2017. u 09:02 1 komentara 566 prikaza
26.10.2016., Zagreb - Nina Obuljen Korzinek, ministrica kulture. photo: Anto Magzan/PIXSELL
Foto: Anto Magzan/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/5

Nakon što su nakon osam mjeseci rada članovi kulturnih vijeća koje je imenovao Zlatko Hasanbegović izvlašteni, ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek je nakon javnog natječaja imenovala nova kulturna vijeća. Tako je u Vijeće za knjižnu, nakladničku i knjižarsku djelatnost imenovala Ivicu Matičevića, Katicu Matković Mikulić, Krešimira Nemeca, Kristiana Novaka i Lahorku Plejić Poje.

Nina Obuljen Koržinek Nakon prosvjeda Obuljen Koržinek: Frljić provokacijama potiče ružne reakcije
 

Novi članovi Vijeća za glazbu i glazbeno-scenske umjetnosti su Hana Breko Kustura, Dalibor Cikojević, Neven Frangeš, Marija Grazio i Tamara Jurkić Sviben, a Vijeća za dramsku i plesnu te izvedbene umjetnosti Goran Grgić, Miran Hajoš, Darko Lukić, Perica Martinović i Jasminka Mesarić. U Vijeću za vizualne umjetnosti su Branka Benčić, Tomislav Buntak, Irena Kraševac, Viktor Popović i Valentina Radoš, a u Vijeću za inovativne umjetničke i kulturne prakse Mario Kikaš, Ana Hušnjak, Vanja Popović, Martina Munivrana i Petar Ćurić.

U Vijeću za međunarodnu kulturnu suradnju su Vlasta Gracin, Goranka Horjan, Ante Knešaurek, Petra Ljevak i Željka Turčinović. U nekim je vijećima ministrica imenovala iste članove koje je u vijeća imenovao i bivši ministar kulture Zlatko Hasanbegović (primjerice Tomislava Buntaka, Lahorku Plejić Poje, Goranku Horjan, Irenu Kraševac, Hanu Breko Kusturu, Nevena Frangeša, Jasminku Mesarić, Mirana Hajoša...).

Jedino vijeće koje je potpuno promijenilo članstvo jest Vijeće za inovativne umjetničke i kulturne prakse (u to je Vijeće Hasanbegović imenovao Vanju Žanko, Hrvoja Juvančića, Vedrana Perkova, Teu Hatadi i Jasminku Babić). Ministrica kulture imenovala je i članove Povjerenstva za dječju knjigu u kojem su Marijana Hameršak, Ranka Javor i Dubravka Zima, Povjerenstva za suvremeni ples i pokret u kojem su Marija Ferlin, Andreja Jelinčić i Ksenija Zec, te Povjerenstva za rock glazbu i klupske programe u kojem su Dražen Baljak, Nikša Bratoš i Zoran Stajčić.

Algoritam NAKLADNICI POVLAČE KNJIGE Nejašmić: Postoje zainteresirani za preuzimanje Algoritmove knjižare Obulje, Grmoja KRIZA NA VRHUNCU Grmoja: Gađala me mobitelom. Obuljen: Naravno da nisam Stožer Brune Eish Odnos snaga Bruna Esih 'pojela' je Prgometa, no nije uspjela 'pojesti' HDZ
Financije
Vrhunska edukacija
OTKRIVAMO: Kako top menadžeri, unatoč manjku vremena, savladavaju MBA programe?

A1 izdvaja za Vas

  • ObrenM:

    Intelektualno lice,kada ostane bez argumenata ima pricuvni plan"b".Iskazala se je u gadjanju mobitelom neistomisljenika.Mozda premijer to prijavi kao hrvatsku bastinu.