Naslovnica Kultura Kazalište

Milan Bandić sutra će otkriti ploču s novim imenom 'Prolaz Fadila Hadžića'

Ovaj čin dokazje najveće posvete osnivaču, dugogodišnjem voditelju i najizvođenijem autoru Satiričkog kazališta Kerempuh
17. lipnja 2015. u 16:17 5 komentara 331 prikaza
kerempuh milan bandić duško ljuština
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, sutra u podne svečano će otkriti ploču s novim imenom prolaza od Ilice 31 do Varšavske ulice gdje je smješteno Satiričko kazalište Kerempuh. Odlukom Gradske skupštine Grada Zagreba, prolaz je imenovan u Prolaz Fadila Hadžića kao najveća posveta osnivaču, dugogodišnjem voditelju i najizvođenijem autoru Satiričkog kazališta Kerempuh.

Ovaj svestrani umjetnik, koji je bio podjednako uspješan kao slikar, karikaturist, komediograf, satiričar, publicist, urednik, organizator kulturnih manifestacija, scenarist i filmski redatelj, pišući neumorno do kraja života, snažno je obilježio sve mijene na društveno-političkoj i kulturnoj sceni izravno ili posredno, ali uvijek kritički i s mjerom kroz mnogobrojne komedije, filmove i satiričke feljtone. Upravo zbog njegove snažne vizije, važnost i uloga ovog kazališta se u kazališnoj mapi Hrvatske, pa i regije, višestruko afirmirala i očuvala. Otvorenju će prisustvovati svi zaposlenici Satiričkog kazališta Kerempuh.

>> Zlatko Vitez novi je savjetnik za kulturu Milana Bandića

Zdravstveno osiguranje
Koliko košta zdravlje u 2019. i kako izbjeći duge liste čekanja

A1 izdvaja za Vas

  • IvanXXIII.:

    Jesu li svi zaposlenici Kerempuha potvrdili svoj dolazak potpisom na unaprijed pripremljenom formularu na kojemu su njihova imena i mjesto za potpis?

  • IvanXXIII.:

    Apsolutno smo očaran.! Slika govori više od tisuću riječi. Prolaz će gospoda otvoriti i poslije otići na janjetinu, ali dolazi dan kad ćemo im reći: No passaran!, tojest, Nema prolaza!

  • Kora:

    Hadžić je trebao dobiti više od - prolaza. Ali, što je tu je.