Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ilica-Varšavska

Milan Bandić sutra će otkriti ploču s novim imenom 'Prolaz Fadila Hadžića'

kerempuh milan bandić duško ljuština
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
17.06.2015.
u 16:17

Ovaj čin dokazje najveće posvete osnivaču, dugogodišnjem voditelju i najizvođenijem autoru Satiričkog kazališta Kerempuh

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, sutra u podne svečano će otkriti ploču s novim imenom prolaza od Ilice 31 do Varšavske ulice gdje je smješteno Satiričko kazalište Kerempuh. Odlukom Gradske skupštine Grada Zagreba, prolaz je imenovan u Prolaz Fadila Hadžića kao najveća posveta osnivaču, dugogodišnjem voditelju i najizvođenijem autoru Satiričkog kazališta Kerempuh.

Ovaj svestrani umjetnik, koji je bio podjednako uspješan kao slikar, karikaturist, komediograf, satiričar, publicist, urednik, organizator kulturnih manifestacija, scenarist i filmski redatelj, pišući neumorno do kraja života, snažno je obilježio sve mijene na društveno-političkoj i kulturnoj sceni izravno ili posredno, ali uvijek kritički i s mjerom kroz mnogobrojne komedije, filmove i satiričke feljtone. Upravo zbog njegove snažne vizije, važnost i uloga ovog kazališta se u kazališnoj mapi Hrvatske, pa i regije, višestruko afirmirala i očuvala. Otvorenju će prisustvovati svi zaposlenici Satiričkog kazališta Kerempuh.

>> Zlatko Vitez novi je savjetnik za kulturu Milana Bandića

Komentara 5

IV
IvanXXIII.
17:47 17.06.2015.

Jesu li svi zaposlenici Kerempuha potvrdili svoj dolazak potpisom na unaprijed pripremljenom formularu na kojemu su njihova imena i mjesto za potpis?

IV
IvanXXIII.
08:40 18.06.2015.

Apsolutno smo očaran.! Slika govori više od tisuću riječi. Prolaz će gospoda otvoriti i poslije otići na janjetinu, ali dolazi dan kad ćemo im reći: No passaran!, tojest, Nema prolaza!

KO
Kora
11:11 20.06.2015.

Hadžić je trebao dobiti više od - prolaza. Ali, što je tu je.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije