Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gradska kultura

Zlatko Vitez novi je savjetnik za kulturu Milana Bandića

Zlatko Vitez
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
17.06.2015.
u 12:14

– Ako sam bio savjetnik predsjedniku Tuđmanu, ministar kulture, onda ću znati biti i savjetnik Milanu Bandiću, rekao je

Među kulturnjacima jučer je odjeknula informacija da je gradonačelnik Milan Bandić smijenio (neformalnog) dugogodišnjeg savjetnika za kulturu Duška Ljuštinu, direktora Satiričkog kazališta Kerempuh te na njegovo (neformalno) mjesto postavio Zlatka Viteza, ravnatelja Histriona.

Povod je, spominje se u kuloarima, Vitezovo nedavno odbijanje Nagrade grada Zagreba nakon što su dobili 40 posto manja sredstva za program. Večernji list objavio je intervju na tu temu, a Tedi Lušetić iz Ureda za kulturu tada je komentirao: U razgovoru s gospodinom Vitezom i na prijedlog gradonačelnika intenzivno se radi na ostvarivanju uvjeta za nesmetani rad Histrionskog doma... prije svega na smanjenju zakupnine i povećanju sredstva za održavanje zgrade i infrastrukture”

– Točno je, gradonačelnik mi je ponudio mjesto savjetnika kulture i ja sam to prihvatio - rekao nam je Zlatko Vitez. Nije želio komentirati kuloare da je savjetničko mjesto dobio jer je odbio primiti Nagradu grada Zagreba. Na pitanje hoće li gradonačelnika Bandića savjetovati o kazališnim pitanjima ili općenito o kulturi, odgovorio je:

– Ako sam bio savjetnik predsjedniku Tuđmanu, ministar kulture, onda ću znati biti i savjetnik Milanu Bandiću - rekao je.

Duško Ljuština nakon pitanja o smjeni, bio je zatečen i odbio je komentirati te nas je uputio na gradonačelnika Bandića.

– Duško Ljuština nije smijenjen, moguće je da riječ o podjeli posla sa Zlatkom Vitezom budući da je Zagreb velik grad – rekao je Josip Krajina iz Ureda gradonačelnika.

Foto: Alcatel

>> Prvo nam uzmu 40% novca, a sad bi nam dali nagradu grada. Odbit ću je!

Komentara 8

NE
Neba
15:09 17.06.2015.

Muljatori daje muljaju...Bandic napravio ponovo zaokret prema HDZ-u jer ocekuje njihovu pobjedu i suradnju pa se prividno odrekao Ljustine...sve je to varka, sjetimo se kako je Vitez kao curetak s pletenicama skakutao po Brijunima, pod vodstvom tog istog Ljustine, Serbedjije i ostalih jugovica, uz financiranje Kojica Zgb. novcem itd. I sad je u igri podjela plijena! Nadala sam se da ce HDZ biti bolji, ali vec vidim kud to ide...jedino USKOK mozda jos nesto moze uciniti za hrv. kulturu

RK
Realovac.koji.mrzi.hdz.lopine
02:22 18.06.2015.

A tko će kome nego svoj svome, ne znaš tko je od ove dvojice nekulturniji

Avatar bledehund
bledehund
02:39 18.06.2015.

....hahahaaaa......đe se nađoše......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije