Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
fenomeni

Imamo jasan plan. Od Broda ćemo napraviti slavonski Broadway!

25.03.2015., Slavonski Brod - Nakon 60 godina Slavonski Brod ponovno s profesionalnim kazalisnim ansamblom pred svojom publikom u Kazalisno-koncertnoj dvorani Ivane Brlic Mazuranic s predstavom Draga Jelena Sergejevna, Ljudmile Razumovskaje. To je prva pr
Ivica Galović/PIXSELL
22.04.2015.
u 13:32

Dva mlada glumca u Slavonski Brod nakon 60 godina vratila profesionalni teatar

Nakon studija glume i lutkarstva na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, mladi brodski glumci Luka Stilinović i Matej Safundžić odlučili su se za novi poslovni pothvat. Osnovali su Neformalno kazalište "Slavonski Brodvej", prvo privatno profesionalno kazalište u Slavoniji i Baranji. – Kada smo prije četiri godine odlazili na studij glume u Osijek, već smo tada sebi čvrsto obećali da ćemo se po završetku studija i s diplomom glumca vratiti u svoj grad. Željeli smo da Brod na području kulture dobije nešto što nema nijedan grad od Zagreba do Osijeka – kaže Matej Safundžić.

S puno elana, uz pomoć Grada i Županije, dvojica 22-godišnjaka žele mijenjati svijet oko sebe. Već prva suradnja s amaterima iz Satiričkog kazališta mladih pokazala se plodonosnom u premijernoj izvedbi predstave "Draga Jelena Sergejevna". Riječ je o kazališnoj izvedbi teksta Ljudmile Razumovske, koji je početkom devedesetih u Rusiji čak bio i zabranjen. Matej i Luka odigrali su dvije glavne muške uloge. Spremno su se uhvatili u koštac s izazovom te hrabro i korektno iznijeli tešku i turobnu priču odrastanja u društvu poljuljana morala.

– Morate imati ljubavi da biste se bavili glumom, osobito profesionalnom, koja iziskuje mnogo mukotrpnog rada. Međutim, isplati se baviti onim što voliš – kaže Luka Stilinović.

Začetnici novog profesionalnog kazališta vjeruju da će i institucije prepoznati njihov trud, i to ne samo da bi se zabavljali i glumili, nego i da bi upozoravali na društvene anomalije i poučavali generacije koje dolaze. Najavili su kako će, osim predstava, raditi i kulturne projekte koje će kandidirati za europske fondove. – Sve ćemo učiniti da Brod sa svojom osebujnom kazališnom scenom doista postane slavonski Broadway – poručili su.

>> Budući fotografi ovjekovječili iskustva iz Portugala

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije