Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNK Rijeka

Kultna predstava "Turbofolk" ponovno na sceni na Sušaku

Turbo folk, HNK Rijeka,
arhiva VL
18.01.2012.
u 10:52

"Turbofolk“ je do sada polučio uspjehe na mnogim inozemnim i domaćim festivalima poput budimpeštanskog Spring Festivala, bečkog festivala Wiener Festwochen, festivala Beyond belonging u Berlinu, Sterijina pozorja u Novom Sadu...

Kultna, višestruko nagrađivana predstava riječkog HNK Ivana pl. Zajca "Turbofolk“, autorski projekt Olivera Frljića, ostvarena u produkciji Hrvatske drame riječkog HNK Ivana pl. Zajca, za koju se uvijek traži ulaznica više, vraća se na scenu. Izvodi se  21. i 23. siječnja  u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku s početkom u 19.30 sati.

Glumački ansambl predstave čine Anastazija Balaž Lečić, Olivera Baljak, Andreja Blagojević, Alen Liverić, Jasmin Mekić, Dražen Mikulić, Damir Orlić, Tanja Smoje i Jelena Lopatić. Uz režiju, Oliver Frljić potpisuje i izbor glazbe te scenografiju zajedno s Borutom Šeparovićem, dramaturgom predstave. Za kostimografiju je zaslužan Modni studio Artiđana, a za oblikovanje svjetla Boris Blidar.

"Turbofolk“ je do sada polučio uspjehe na mnogim inozemnim i domaćim festivalima poput budimpeštanskog Spring Festivala, bečkog festivala Wiener Festwochen, festivala Beyond belonging u Berlinu, Sterijina pozorja u Novom Sadu, Festivala mediteranskog kazališta "Purgatorije“ u Tivtu, Gavellinih večeri u Zagrebu, Međunarodnog festivala malih scena u Rijeci, festivala "Zlatni lav“ u Umagu, Marulićevih dana u Splitu ili  3. međunarodnog festivala Slovenskog mladinskog gledališča u Ljubljani.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije