Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VAZDA GAZDA

Kuća slavnih rock'n'rolla posvećuje posebnu izložbu Springsteenu

09.03.2009.
u 17:15

Na desetu obljetnicu uvrštavanja Brucea Springsteena u Kuću slavnih rock'n'rolla (koja se nalazi u Clevelandu u Ohiju, gradu gdje je 1955. DJ Alan Freed na priredbi Coronation Dog Moonball prvi put novu vrstu glazbe nazvao tim imenom), taj muzej rocka otvorit će 1. travnja veliku izložbu posvećenu "The Bossu", po nazivom "Od Asbury Parka do Obećane zemlje: život i glazba Brucea Springsteena". Springsteen je tek četvrti velikan rocka u čiju počast Kuća slavnih organizira posebnu izložbu, nakon Raya Charlesa, Boba Dylana i Johna Lennona.

- On je netko o kome smo oduvijek željeli napraviti veliku izložbu – kaže kustos Kuće slavnih Jim Henke.
- To je jedna od stvari koje smo s vremena na vrijeme potezali s njegovim menadžerom, a prošlo ljeto oni su konačno rekli: "Da, sad to ima smisla."

Springsteen je za izložbu donirao nekoliko svojih gitara, uključujući i onu koja mu je bila u rukama na omotnici albuma "Born to Run" kojim se proslavio. Dao je i brojne svoje papire i bilježnice u koje je zapisivao stihove pjesama dok ih je stvarao.

- Kad je Bruce shvatio da je ta izložba stvarna, da će je zbilja postaviti, htio je da ona bude što dublja – kaže Bossov menadžer Jon Landau, koji je u upravnom odboru Kuće slavnih.
- On potpuno stoji iza te izložbe i cijeni napore muzeja da sve bude baš kako treba.

A hoće li i sam Springsteen konačno doći u Cleveland i obići Kuću slavnih, u koju još nije kročio?

- Mislim da neće doći baš na otvaaranje, ali Bruce se nada da će je vidjeti čim mu raspored to dopusti – kaže Landau. Izložba će trajati do proljeća 2010.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije