Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BAL BALOVA

Kim Kardashian i Kofi Annan atrakcije večeri

Opernball
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/5
28.02.2014.
u 11:31

Annan je za državnu televiziju ORF rekao da se odazvao pozivu svog prijatelja Fischera i njegove supruge Margot koji su ga uvjerili da se Opernball „jednom u životu mora vidjeti“

S 50 tisuća karanfila i ruža uglavnom roza i ružičaste boje ukrašena Državna bečka opera, pretvorena je u četvrtak navečer za jednu noć u jedinstveno plesalište bogatih i moćnih na glamuroznom 58. Opernballu.

Bal svih balova ili kako ga još zovu Bal Republike čiji je pokrovitelj austrijski predsjednik Heinz Fischer, okupio je i ove godine austrijski državni vrh, uglednike iz politike, kulture, gospodarstva, sporta i šou-biznisa Austrije te brojne inozemne goste.

Uoči otvaranja bala predsjednik Fischer je rekao da je bal velika svečanost duge tradicije koja pokazuje da Austrijanci razumiju, kako se slavi. Uz Fischera, čiji je gost bio bivši glavni tajnik Ujedinjenih naroda Kofi Annan, austrijsku političku elitu predstavljao je i savezni kancelar Werner Faymann s ministrima te potkancelar i ministar financija Michael Spindelegger koji je ugostio potpredsjednicu Europske komisije i povjerenicu za pravosuđe Viviane Reding.

Annan je za državnu televiziju ORF rekao da se odazvao pozivu svog prijatelja Fischera i njegove supruge Margot koji su ga uvjerili da se Opernball „jednom u životu mora vidjeti“.

Bal je otvoren fanfarama, austrijskom i europskom himnom te mimohodom i plesom 160 mladih parova iz Austrije i inozemstva u ritmu poloneze op. 525 austrijskog skladatelja Carl Michaela Ziehrera, a balet Bečke državne opere izveo je „Albion-polku“ op. 102 Johanna Straussa mlađega i „Danse Diabolique“ Josefa Hellmesbergera mlađega u koreografiji Renata Zanelle. Orkestar Bečke opere pod ravnanjem Marca Minkowskija izveo je djela Rossinija, Charpentiera, Masseneta i Johanna Sraussa mlađega, a kao solisti su nastupili Ruskinja Margita Gritskova, Rumunjka Anita Hartig i Kanađanin njemačkog podrijetla Michael Schade.

Na kraju umjetničkog djela programa plesni parovi otplesali su marš „Bečki jubilarni pozdrav“ Johanna Straussa mlađega te njegov nezaobilazni valcer „Na lijepom plavom Dunavu“, što je bio poziv na ples pod geslom „Sve je valcer“.

Glavna atrakcija večeri bila je plaćena prominentna gošća Opernballa, poznata američka reality zvijezda i starleta bujnog poprsja Kim Kardashian (33) u loži austrijskog građevinskog poduzetnika Richarda Lugnera, kojoj je prema austrijskim medijima ovaj 82-godišnjak za kratko pojavljivanje na balu platio 250 tisuća eura a prema engleskim medijima čak basnoslovnih 360 tisuća. Unatoč tome na živce su joj išli paparazzi i mnoštvo fotografa koji su je od dolaska u Beč pratili u stopu, a odbila je i uobičajeni ples sa svojim vidno iznerviranim domaćinom kojem je odahnuo nakon što je hirovita starleta koja je u Beč doputovala s kćerkicom North, majkom i 25-članom pratnjom napustila Opernball oko 23,30 sati i uputila se u smjeru bečkog Grand hotela i svog luksuznog apartmana od 175 kvadratnih metara koji po danu i osobi stoji gotovo 3.000 eura.

Austrijski tisak piše kako je Opernball 2014. bio „bal suprotnosti“ s vidno manje prominentnih političara: na jednoj strani upečatljivi visoko kulturni sadržaji i glamurozno odjevene dame, a na drugoj drame i tučnjava ispred Lugnerove lože.

Ravnatelj Bečke državne opere Dominique Meyer je rekao da je tradicionalni Opernball jedinstvena kulturna priredba koja je postala austrijski zaštitni znak i sjajna reklama ne samo za bečku Operu nego i za grad Beč i Austriju.

Očekuje se da će zarada od bala koji je ove godine privukao 5.500 posjetitelja iznositi oko 1,1 milijun eura. Najjeftinije ulaznice stajale su 250, a najskuplje lože oko 18,5 tisuća eura.
Bečki Bal balova priređuje se od 1877. godine kao pokladna parada društvene elite.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije