Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kazalište Ulysses

Rade Šerbedžija na Brijune dovodi Regionalnu uniju teatara

Jurica Galoic/PIXSELL
15.06.2021.
u 14:53

Predstavljen je program 21. sezone kazališta Ulysses koje će se na Brijunima održati od 16. srpnja do 29. kolovoza

Na konferenciji za medije održanoj u utorak, 15. lipnja u kazalištu Vidra predstavljen je program 21. sezone kazališta Ulysses, koje već dva desetljeća uspješno pretvara otočje Velikog i Malog Brijuna u jedinstvenu ljetnu pozornicu na kojoj se izmjenjuju vrhunske predstave i glazbeni programi.

U proteklim godinama Ulysses je postavio na desetke velikih i intrigantnih predstava, kvalitetu kojih je prepoznala brojna publika i kritika, a vrlo opsežan i privlačan program priprema i ove sezone, koja će se održati od 16. srpnja do 29. kolovoza. 

U sklopu predstojeće sezone bit će izvedena premijerna predstava E. Ionesca „Nosorog“ u režiji Lenke Udovički, komad „u kojemu se svi  prepoznajemo onda kad pristajemo na trendove i postajemo većinsko krdo, kad se priklanjamo većinskom mišljenju iz straha od osude i kad štiteći karijere okrećemo glavu na drugu stranu". U predstavi igraju Bojan Dimitrijević, Mladen Vasary, Damir Šaban/Filip Nola, Maja Posavec, Dado Ćosić, Deni Sanković, Anja Sabol, Tonka Mršić, Gala Nikolić, Martin Grđan, Vanda Velagić i Roko Juričić. 

Na Velikom Brijunu bit će izvedena i tri nova autorska projekta: plesno-kazališna monodrama Staše Zurovca „Lulu“, autorski projekt Tonke Mršić i Gale Nikolić „Zemlja vukova“ te predstava Kolektiva Igralke i Tjaše Črnigoj „Bakice“. Stalni Ulyssesov gost i miljenik publike Zijah A. Sokolović odigrat će dvije svoje monodrame - „Lijevo desno glumac“ i "Glumac...je glumac...je glumac".

Po prvi puta Ulysses priprema i zajednički projekt teatara okupljenih pod nazivom RUTA Grupa Triglav (Regionalna unija teatara) u sklopu kojeg će se uz Ulysses predstaviti Kamerni teatar 55 iz Sarajeva s predstavom Vedrana Fajkovića "Pozorište za početnike", Beogradsko dramsko pozorište s predstavom Slobodana Obradovića (po motivima filma E. Scole) „Ružni prljavi zli“, a koje će izvesti i svoju sad već kultnu predstavu K. Kena/D. Wassermana „Let iznad kukavičjeg gnijezda“, potom Gradsko pozorište Podgorica i Barski ljetopis s „Don Quijoteom“ po motivima Cervantesa, Dramski teatar iz Skoplja s predstavom Dušana Kovačevića „Hipnoza jedne ljubavi“ te Mestno gledališče iz Ljubljane s predstavom Ize Strehar „Iskoristi i odbaci me“.

Sezonu će već tradicionalno otvoriti koncert Rade Šerbedžije i Zapadnog kolodvora, a glazbeni dio ovosezonskog programa obogatit će i glazbenici Damir Urban & 4 te Vlatko Stefanovski, koji će tijekom ljeta održati samostalne koncerte.

Komentara 5

ŠO
Šokac1
16:06 15.06.2021.

Kazalište "Ulysses" se, nakon 21 godine predstavljanja na Brijunima, napokon više ne snalazi u vremenu i prostoru. Naime, ukoliko se radi o obogaćivanju programskog sadržaja očekivali bismo gostovanja kazališnih skupina iz EU-a, npr. Madžarske, Slovačke, Austrije, Češke, Italije...... A ovo što Šerbeđija radi je opet (prikriveno) promicanje i populariziranje tzv. "regije"; svi su oni izvan EU-a, a niti ne zna se kad će postati njegov dio.

VA
varto
15:20 15.06.2021.

navedeno khm kazalište već 21 godinu sisa našu lovu iz proračuna i igra iste predstave.Al istrijanima to naravno ne smeta,dok god nije njihova lova

PS
popevke sAm slagal
16:12 15.06.2021.

Nisam vidio nikoga iz zemlje hrvatskog okruženja... npr. Slovenija, Italija, Austrija...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije