Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nastup u lisinskom

Kada i telefon postane instrument - nesvakidašnji koncert John Hollenbeck Large Ensemblea

hollenbeck
PR FOTO
21.02.2014.
u 17:40

John Hollenbeck inače vrstan bubnjar sa zavidnim iskustvom, skladatelj je i nekonvencionalnog big banda koji ruši žanrovske granice i prkosi svrstavanju u glazbene ladice.

Sinoćnjim nastupom u Maloj dvorani Vatroslav Lisinski, John Hollenbeck Large Ensemble je na najbolji način obilježio još jedan koncert iz ciklusa Jazz.hr kojeg već četrnaestu godinu zaredom organizira Hrvatsko društvo skladatelja.

John Hollenbeck inače vrstan bubnjar sa zavidnim iskustvom, skladatelj je i nekonvencionalnog big banda koji ruši žanrovske granice i prkosi svrstavanju u glazbene ladice. Izvedbama su dominirali suvremeni aranžmani u kojima je osnovna tema tek ishodište, matična luka iz koje se isplovljava prema nepoznatim vodama jazz improvizacije i glazbenih dijaloga instrumenata i instrumentalista. Naglasak koncerta bio je na oblikovanju zvukova i boja čemu su pridonijeli i rijetko korištena glazbala u big band glazbi poput flaute, bas klarineta i marimbe, ali i - pametni telefoni! Naime pred kraj skladbe 'Eternal Interlude' članovi ansambla uključili su svoje telefone koji su cijelo vrijeme snimali izvedbu i tako stvorili digitalnu podlogu za živo muziciranje i improvizaciju na iznenađenje i oduševljenje okupljenih. Vrijedi izdvojiti i nadahnute pojedince big banda, pogotovo pjevača Thea Bleckmanna čije su vokalize i nenametljivi glazbeni ukrasi predstavljali posebno 'glazbalo' tijekom večeri.

Sam Hollenbeck predstavio se kao više nego ugodna figura, uz duhovite najave tijekom cijelog koncerta i benigne opaske upućene članovima banda. Publika je saznala što ga sve nadahnjuje na skladanje, od uspomene na članove obitelji do guarane, brazilske biljke koja pomaže kod impotencije. 

>> Jazz poslastica u Lisinskom – John Hollenbeck Large Ensemble!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije