Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ubrzo

Jazz poslastica u Lisinskom – John Hollenbeck Large Ensemble!

hollenbeck
Foto: PR FOTO
17.02.2014.
u 12:00

U sklopu ciklusa Jazz.hr, sve glazbene sladokusce razveselit će gostovanje John Hollenbeck Large Ensemblea u Maloj dvorani Lisinski, 20. veljače 2014...

U sklopu ciklusa Jazz.hr, sve glazbene sladokusce razveselit će gostovanje John Hollenbeck Large Ensemblea u Maloj dvorani Lisinski, 20. veljače 2014. Ovaj svestrani bubnjar, skladatelj i aranžer predstavit će se uz vlastiti jazz orkestar koji ruši glazbene granice među žanrovima, a ugledni časopis DownBeat uvrstio je John Hollenbeck Large Ensemble u sam vrh nadolazećih orkestara. John Hollenbeck rođen je 19. svibnja 1968. u Binghamtonu, NY, SAD.

Osim u jazzu, uključujući free jazz i razne avangardne inačice stila, aktivan je i u klasičnoj glazbi, kao i u drugim glazbenim žanrovima. Otkako je ranih devedesetih doselio u New York, povezao se s glazbenicima koji djeluju na eksperimentalnoj glazbenoj sceni na Manhattanu, te ostvario suradnje s mnogim vodećim svjetskim jazz glazbenicima poput Boba Brookmeyera, Freda Herscha, Tonyja Malabyja, Village Vanguard Orchestra i Kennyja Wheelera. Također, surađivao je i s world music glazbenicima poput Pabla Zieglera, ali i izvođačima nove glazbe kao što je Meredith Monk. Hollenbeck je razigran i virtuozan bubnjar i udaraljkaš, a kao skladatelj i aranžer izuzetno je plodan, svestran, maštovit i duhovit.

Vođa cijenjenog The Claudia Quinteta, s kojim je zacementirao svoj ugled kao jedan od najinovativnijih glazbenika suvremenog jazza, Hollenbeck će se na zagrebačkom koncertu predstaviti uz vlastiti jazz orkestar kojeg krasi glazbeni avanturizam i neustrašivost. Njihovi koncerti u pravilu su putovanja kroz različite stilove, a jedinstvenost i spontanost svakog nastupa ni publiku ni kritiku ne ostavljaju ravnodušnima!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije