Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na marginama Bienala

Izložba rock memorabilija u Hard Rock Cafeu u Veneciji

Freddie Mercury
28.05.2013.
u 14:20

- Izložba “Hard Rock Couture” predstavlja neke od najatraktivnijih povijesnih kostima, koji su izabrani iz kolekcije od čak 77.000 komada kako bi se koncipirala putujuća izložba - objašnjava Jeff Nolan, kustosica i povjesničarka

Korzet od zlatne kože koji je za kraljicu popa, Madonnu, kreirao slavni Jeana Paula Gaultiera, kultna crvena kožna jakna u kojoj je Michaela Jacksona plesao u spotu “Beat It”, nezaboravni kombinezon s uzorkom zebre Freddia Mercurya .... Ovo je tek dio originalnih kostima zvijezda svjetskog kalibra koji će biti predstavljeni posjetiteljima na izložbi “Hard rock couture - Glazbom inspirirane modne kolekcije”, a koja se održava na marginama ovogodišnjeg Bienala.

Odabrani samo najatraktivniji

Organizator, Hard Rock Café izložbu je postavio u suradnji sa venecijanskim kazalištem Goldoni od 7. do 16. lipnja. Ulaz je slobodan, a u Veneciju stiže nakon što je na europskoj turneji - u Berlinu, Monaco, Hamburg i Bruxellesu - doživjela veliki uspjeh. Eksplozija rock and rolla u 50-tima uzazvala je revoluciju, ne samo u glazbi već i u svijetu mode. Izložba “Hard Rock Couture” predstavlja neke od najatraktivnijih povijesnih kostima, koji su izabrani iz kolekcije od čak 77.000 komada kako bi se koncipirala putujuća izložba - objašnjava Jeff Nolan, kustosica i povjesničarka Hard Rocka. U Veneciji će se tako moći pogledati jakna Johna Lennona, koju je nosio na snimanju omota za album “Rubber Soul”, provokativni strech kombinezon “SlimFit” Freddia Mercurya, odijela Eltona Johna, čalnova Sex Pistolsa, AC/DC, Kissa, do najnovije Fergie Black Eyed Peas i Katy Perry.

Bilješke, pisma, godišnjaci ...

Riječ je o odjeći rock zvijezda od kože, zakovica, šljokica, perja i čipke, ekstravagantnih komada koje su obišle svijet na svjetskim turnejama.Među povijesnim relikvijama je i ososbni pribor Eltona Johna i Elvisa Presleya, rijetki rukopisi Jimia Hendrixa, Johna Lennona izvorne bilješke i ososbne posvete Freddie Mercury, crteža Johna Entwistle, godišnjaci mladog Michaela Jacksona i Madonne.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije