Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
goranovo proljeće

Prtenjača: I zastupnici će u Saboru morati slušati poeziju

11.11.2014., Zagreb, Lauba - Dodjela knjizevne nagrade VBZ-a i Tisakmedije za najbolji neobjavljeni roman od 100.000 kuna. Nagradu je osvojio Ivica Prtenjaca za roman Brdo.  Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
12.03.2015.
u 12:00

Ovogodišnja manifestacija počinje već 18. ožujka

52. Goranovo proljeće ove godine počinje već 18. ožujka u zagrebačkom VIP clubu gdje će se okupiti više od 30 stranih i domaćih pjesnika. Osim dobitnika Goranova vijenca poezije za cjelokupni pjesnički doprinos Marija Suška te dobitnika nagrade Goran za mlade pjesnike Gorana Čolakhodžića, bit će tu i pjesnici iz Grčke, koja je zemlja partner, ali i pet pjesnika sudionika europskog projekta Versopolis.

– Riječ je o projektu koji je počeo krajem prošle godine, traje četiri godine, a promiče 55 europskih autora u suradnji sa 11 europskih festivala – veli hrvatska koordinatorica projekta Marija Borovičkić. Od hrvatskih pjesnika u Versopolisu će sudjelovati Evelina Rudan, Ana Brnardić, Asja Bakić, Martina Vidaić i Ivan Šamija, a iz Europe dolaze Linn Hansen, Kim Moore, Luljeta Lleshanaku, Sigursbjorg Thrastardottir i Gytis Norvilas. Predsjednik Goranova proljeća Ivica Prtenjača (na fotografiji) zahvalio je žiriju što je nagradio baš Marija Suška, Sarajliju koji je početkom rata izbjegao u SAD, gdje je doktorirao i postao sveučilišni profesor. Osim po pjesništvu, Suško je poznat i kao izniman prevoditelj.

– Goranovo proljeće je tu i da revalorizira neke pjesničke opuse koji nisu dovoljno poznati – rekao je Prtenjača i najavio da će 20. ožujka i saborski zastupnici pogledati kratki video projekta Versopolis koji pokušava promicati poeziju. 

>> Mario Suško i Goran Čolakhodžić laureati 52. Goranovog proljeća

Komentara 1

DB
doktor.buljko
00:35 14.03.2015.

Nitko nikad nije ostavio nikakav trag sa ove pseudominefestacije koja služi samo uskom broju političko-podobnih ljudi, koji se drže skupa kao sekta Božjeg kompleksa, za dobivanje bespovratnih novčanih sredstava od strane države. Sve priče oko kvazipoezije samo su mazanje očijuu zbog mužnje novaca. Kakva vlast, takva i književnost, prolazna kao rola WC papira, samo nas košta, a ne ostavlja nikakav trag, osim u kanalizaciji, gdje i pripadaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije