Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon promjene statuta

Intendant osječkog HNK moći će biti i stranac, ali mora znati hrvatski

V.d. intendanta HNK Osijek Miroslav Čabraja
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
11.09.2014.
u 14:45

Stranac koji konkurira za intendanta mora biti državljanin EU

        Osječki HNK bit će prva javna kulturna ustanova koja će strancima omogućiti da konkuriraju za intendanta. U čelnu stolicu moći će zasjesti samo stanovnici Europske unije koji aktivno govore hrvatski jezik. Dva su to uvjeta koja će kandidati, strani državljani, uz ostale, svakako morati ispuniti kad se prijave na natječaje.

Takvu mogućnost stanovnicima EU Osječani su otvorili promjenom kazališnog statuta koji se treba potvrditi na sjednicama Gradske i Županijske skupštine, koje bi se trebale održati krajem ovoga mjeseca.

– Bila je to naša inicijativa i sigurno je otvaranje takve mogućnost presedan među hrvatskim narodnim kazalištima. Nismo to još kod kazališnih kuća nigdje vidjeli – potvrdio je v.d. intendanta HNK Osijek Miroslav Čabraja.

Svoj postupak osječki kazalištarci opravdaju činjenicom da je Hrvatska ravnopravna članica EU.

– Kako Hrvati sada mogu konkurirati za bilo koje radno mjesto bilo gdje u državama članicama EU, tako se od sada i njihovi stanovnici, strani državljani, mogu prijaviti na naše natječaje za radno mjesto intendanta, ali uz ispunjavanje navedenih uvjeta – tumači Čabraja. Zadnji i konačni “glas” na imenovanje intendanta, dodaje, ipak daju osnivači HNK, a to su Grad Osijek i Osječko-baranjska županija.    

>> HNK Osijek dobilo v.d. intendanta, bit će plaća za glumce i radnike

>> 'Ne pretvarajte naš grad u kazalište apsurda'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije