Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Film

Generala u kinima do sada pogledalo gotovo 30000 gledatelja

12. kolovoza 2019. u 12:18 23 komentara 2037 prikaza
Foto: Screenshot

Film 'General', redatelja Antuna Vrdoljaka ne prestaje izazivati zanimanje kod domaće publike te je tako od otvaranja, film u kinima do sada pogledalo 28 383 gledatelja što je jedno od najboljih otvaranja hrvatskog filma od osamostaljenja.

Pretpremijera "Generala" pogledalo osam tisuća ljudi u jednom danu

Film o životu generala Ante Gotovine najveći je interes izazvao na područjima Zadarske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Zagrebačke županije. Krasi ga raskošna produkcija koju hrvatska kinematografija do sada nije vidjela, a sniman je na autentičnim lokacijama na kojima je bila prisutna i Hrvatska vojska koja je pomogla realizaciji filma i tehnikom i ljudstvom.

Stiže u kina Pogledajte trailer za Vrdoljakov film o Anti Gotovini

Napeta radnja, emotivne scene, kvalitetna produkcija plus snažna glumačka postava dobitna su kombinacija za pune kino dvorane. U naslovnoj ulozi je naša holivudska zvijezda Goran Višnjić, a uz u filmu igraju i Mustafa Nadarević u ulozi generala Janka Bobetka, Tarik Filipović kao general Davor Domazet Lošo, Boris Svrtan kao general Ante Roso, a tu su i Armand Assante, Borko Perić, Marijana Mikulić, Sreten Mokrović, Rene Bitorajac, Nataša Janjić, Goran Navojec te mnogi drugi. 'General' je film u kojem su svoje posljednje uloge odigrali velikan Ivo Gregurević te mladi talentirani glumac Robert Budak.

Neugodna situacija
Ono što je mladoženja napravio mladoj izazvalo zgražanje: 'Traži papire za razvod!'
a
Jadranom bez daha
Argonauti u sedam dana preveslali 650 kilometara hrvatske obale
  • Rope22:

    Nestrpljivo očekujem da pasuljari počnu da komentarišu (kmeće cvile, arlauću....) našeg Generala.

  • Branimir Krešimir:

    Film trebaju pogledati svi,koji su željeli slobodnu Hrvatsku.Bio sam u kinu nakon 30 godina i oduševljen sam.Glumci su odlični,jedino me nije zadovoljio svojom glumom Mustafa Nadarević.

  • Anett:

    Konačno hrvatski igrani film o Domovinskom ratu!