Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sajam knjiga

Drugi tjedan zagrebačkog sajma knjiga obogaćen stripovima

Kako svezati cipele
arhiva VL
23.05.2011.
u 11:24

Sajam knjiga nastavlja program sa promocijom proznih djela i dva nova stripa. Ulaz na sve promocije je slobodan.

Drugi tjedan trajanja Zagrebačkog sajma knjiga počinje predstavljanjem nove knjige Nikole Petkovića 'Kako svezati cipele'. Prozno djelo 'Kako svezati cipele' govori o uzajamnom otuđenju oca i sina. Knjigu će uz autora predstaviti Andrea Zlatar i Kruno Lokotar.

Program se nastavlja promocijom knjige koja je podigla prašinu u Francuskoj i Europi. Riječ je o djelu 'Pobunite se' Stéphanea Hessela, devedesettrogodišnjeg heroja francuskog Pokreta otpora, diplomata te jednog od sastavljača UN-ove Opće deklaracije o pravima čovjeka. Hessel zagovara nužnost dizanja vlastitog glasa, nužnost borbe protiv svih mogućih eksploatacijskih mehanizama koji, nauštrb prava naroda, rade u korist besprizornog bogaćenja manjine. Knjigu će predstaviti Predrag Matvejević i Marko Pogačar.

Zatim slijedi predstavljanje knjige 'Od ideje do premijere', vodiča za voditelje filmskih i videodružina autora Melite Horvatek Forjan, Josipa Krunića i Nataše Jakob.

Program 'Do posljednjeg slova' uključuje promocije dvaju stripova. Strip 'Señor' novi je domaći strip-album premijerno izdan početkom ove godine, a proizišao je iz glave i ruku dvojca Daria Kumanovića i Daria Kukića. 'Señor' je zamišljen kao strip-serijal, a prema riječima samih autora, riječ je o opakoj varijanti Alana Forda na Divljem zapadu. Drugi strip 'Crne misli' djelo je poznatog belgijskog strip crtača Andréa Franquina. Stripove će predstaviti Dinko Kumanović, Dario Kukić, Bernard Radovčić i Nebojša Radić.

Ponedjeljak na Zagrebačkom sajmu knjiga završava ZSK-specijalom koji uključuje predstavljanje dvaju naslova Borisa Dežulovića: Crveno i crno te Zločin i kaznu. Spomenute knjige pored autora predstavit će Igor Mandić.

Ulaz je na sve promocije slobodan.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije