Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
koncert

Beogradski Petrol nastupa u Tvornici kulture

Petrol
arhiva VL
23.05.2011.
u 11:37

Beogradski Petrol održat će koncert u novouređenoj Tvornici kulture i predstaviti novi album. Kao domaća podrška nastupit će Man Zero i DJ Ivan Krčelić

Nakon što su u posljednje tri godine održali tri koncerta u Zagrebu, beogradski rock bend Petrol zagrebačkoj publici predstavlja svoj novi album te prvi put najavljuje gostovanje u novouređenoj Tvornici kulture. Kao domaća podrška nastupit će post rock četvorka Man Zero te DJ Ivan Krželj s projektom Muzikfantastique disco killing. Koncert će se održati u subotu, 28. svibnja.

Petrol je psihodelični rock bend iz Beograda nastao 2003. Do danas je održao više od 80 koncerata u Srbiji i regiji. Prvi album "Nezgodno vreme, opasni dani" objavljen je 2008. Singlovi "Sve jedno je" i "Zebra" proveli su nekoliko tjedana na domaćim top-listama, dok je pjesma "Beirut" proglašena za singl godine 2008. na radiju B92 u Srbiji. Petrol je 2010. proveo deset dana na turneji po Nizozemskoj, a početkom 2011. nastupio na Eurosonic festivalu u Groningenu, na jednom od najvećih showcase festivala u svijetu. Na ovogodišnjem festivalu Exit 2011 nastupat će na Main Stageu.

Bend Man Zero oformljen je 2002. Svirali su od Slovenije do Turske, a 2010. izdali su album "Telemark". Trenutačno su u fazi stvaranja novih materijala.

Projekt Muzikfantastique deja vu disco killing pokrenuo je DJ Ivan Krželj. Jedan od potprograma spomenutog projekta je Deja Vu, retroaktivni-audiovizualni ples koji je svojevrsna retrospektiva nezavisne plesne glazbe 80-ih, 90-ih, s pomakom u sadašnje vrijeme.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije