Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odlazak Oliviera Toscania

Benetton otpustio svojeg najpoznatijeg fotografa zbog skandalozne izjave o poginulima u rušenju nadvožnjaka

07.02.2020.
u 10:56

Toscani je nekoliko desetljeća bio voditelj Benettonove promidžbe, a postao je poznat zbog kontroverznih kampanja tijekom vrhunca modne kuće osamdesetih i devedesetih godina prošlog stoljeća

Benetton je u četvrtak otpustio Oliviera Toscanija, fotografa koji je obilježio tu modnu kuću, zbog njegovih kontroverznih komentara o urušavanju nadvožnjaka u Genovi 2018. godine u kojem je poginulo više od 40 ljudi.

Grupacija Benetton priopćila je da na "najstroži način" odbacuje Toscanijevu izjavu i kako je "nemoguće nastaviti" suradnju s njim. Toscani je dosad bio kreativni direktor tvrtke. Sukob je nastao u ponedjeljak kad je fotograf u razgovoru za radio RAI o tragediji u Genovi rekao "koga briga ako se nadvožnjak uruši". 

Nadvožnjak Morandi srušio se u kolovozu 2018., pri čemu je poginulo 43 ljudi. Most je bio dio ceste kojim upravlja Atlantia, tvrtka iz grupacije Benetton.

Toscani se u četvrtak u novinama La Repubblica ispričao za svoje riječi, prije nego što je dobio otkaz. 

"Žao mi je. Više od toga: sram mi se i ispričavati. Ljudski sam razoren i duboko sam žalostan", rekao je fotograf, tvrdeći da su njegove izjave izvučene iz konteksta. 

Od tragedije 2018. članovi obitelji Benetton suočeni su s bijesom javnosti, nakon izvještaja o tome da je Atlantia štedjela na održavanju ceste kako bi maksimizirala zaradu. 

77-godišnji Toscani nekoliko je desetljeća voditelj Benettonove promidžbe, a postao je poznat zbog kontroverznih kampanja tijekom vrhunca modne kuće osamdesetih i devedesetih godina prošlog stoljeća. 

Njegov rad u Benetton uključuje fotografiju muškarca koji umire od AIDS-a i seriju portreta američkih zatvorneika koji čekaju smrtnu kaznu. 

Ključne riječi

Komentara 1

ZB
Zoki-Bijela
11:14 07.02.2020.

Dovoljno je napisati Talijan.. Glupson na kvadrat...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije