Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Vizualna umjetnost

Benetton otpustio svojeg najpoznatijeg fotografa zbog skandalozne izjave o poginulima u rušenju nadvožnjaka

Toscani je nekoliko desetljeća bio voditelj Benettonove promidžbe, a postao je poznat zbog kontroverznih kampanja tijekom vrhunca modne kuće osamdesetih i devedesetih godina prošlog stoljeća
07. veljače 2020. u 10:56 1 komentara 857 prikaza

Benetton je u četvrtak otpustio Oliviera Toscanija, fotografa koji je obilježio tu modnu kuću, zbog njegovih kontroverznih komentara o urušavanju nadvožnjaka u Genovi 2018. godine u kojem je poginulo više od 40 ljudi.

Isplati se pogledati Žene priredile žensku izložbu namijenjenu i muškarcima

Grupacija Benetton priopćila je da na "najstroži način" odbacuje Toscanijevu izjavu i kako je "nemoguće nastaviti" suradnju s njim. Toscani je dosad bio kreativni direktor tvrtke. Sukob je nastao u ponedjeljak kad je fotograf u razgovoru za radio RAI o tragediji u Genovi rekao "koga briga ako se nadvožnjak uruši". 

Nadvožnjak Morandi srušio se u kolovozu 2018., pri čemu je poginulo 43 ljudi. Most je bio dio ceste kojim upravlja Atlantia, tvrtka iz grupacije Benetton.

Toscani se u četvrtak u novinama La Repubblica ispričao za svoje riječi, prije nego što je dobio otkaz. 

"Žao mi je. Više od toga: sram mi se i ispričavati. Ljudski sam razoren i duboko sam žalostan", rekao je fotograf, tvrdeći da su njegove izjave izvučene iz konteksta. 

Od tragedije 2018. članovi obitelji Benetton suočeni su s bijesom javnosti, nakon izvještaja o tome da je Atlantia štedjela na održavanju ceste kako bi maksimizirala zaradu. 

Diva iz Ogulina Prva hrvatska kraljica skandala pjevala je caru i jela sa psima

77-godišnji Toscani nekoliko je desetljeća voditelj Benettonove promidžbe, a postao je poznat zbog kontroverznih kampanja tijekom vrhunca modne kuće osamdesetih i devedesetih godina prošlog stoljeća. 

Njegov rad u Benetton uključuje fotografiju muškarca koji umire od AIDS-a i seriju portreta američkih zatvorneika koji čekaju smrtnu kaznu. 

EU fondovi Bjelovar
PRIJAVITE SE
Konferencija o atraktivnim mjerama za razvoj poduzetništva
Skipper4you.com
MIRNO MORE
Znate li da se kod nas školuju skiperi koje cijene svugdje u svijetu