Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velik uspjeh

Animirani film 'Cvrčak i Mravica' najgledaniji je naš dječji film desetljeća

Diedra
15.05.2023.
u 12:23

Uz prikazivanje u Bosni i Hercegovini te Poljskoj, film je do sada u kinima pogledalo više od 91 tisuće gledatelja

Dugometražni animirani film "Cvrčak i mravica" redatelja Luke Rukavine sa 70.277 gledatelja svrstao se u sam vrh gledanosti hrvatskog filma u kinima i postao najgledaniji hrvatski dječji naslov u proteklih deset godina, još od "Šegrta Hlapića".

Uz prikazivanje u Bosni i Hercegovini te Poljskoj, film je do sada u kinima pogledalo više od 91 tisuće gledatelja, što ga svrstava među deset najgledanijih hrvatskih naslova od osamostaljenja, a u svibnju počinje i distribucija u Tajvanu.

Ta animiranofilmska priča o toleranciji i suživotu bučnih cvrčaka i radišnih mrava inspirirana Ezopovom basnom i dalje se može pogledati u kinima i na organiziranim školskim projekcijama diljem Hrvatske. U sklopu Animafesta Zagreb održat će se predavanje o produkciji te posebna projekcija ovog, prvog hrvatskog dugometražnog 3D CGI filma.

Uz film su već objavljene pjesme i videospotovi za pjesme "Pjevati možeš i ti" i "Nema zime" u izvedbi Tare Thaller i Marka Petrića, a uskoro izlazi i spot za duet "Sretni dani". Autor songova je Coco Mosquito. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije