Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rješavanje duga

Hrvatska poštanska banka blokirala račune Petrokemije

Petrokemija
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
07.03.2015.
u 12:04

Stožer za obranu Petrokemije zahtjeva skidanje blokade računa u ponedjeljak 09. ožujka, a ako se to ne dogodi spriječit će isporuku mineralnih gnojiva bilo kojem kupcu unutar tržišta RH

Hrvatska poštanska banka jučer je blokirala račune kutinske Petrokemije d.d.

– Uprava i Nadzorni odbor Petrokemije d.d., Kutina već mjesecima ne uspijeva uspostaviti bilo kakav suvisao dijalog s predsjednikom Uprave HPB-a koji odbija svaki razgovor o mirnom i normalnom rješavanju duga, kojega ni na koji način ne sporimo, i za rješavanje kojega su bila nuđena različita rješenja. Svi prijedlozi su odbijeni od strane HPB-a – priopćio je Željko Klaus iz Stožera za obranu Petrokemije.

Zbog toga je Stožer za obranu Petrokemije na sastanku održanom jučer u 18.30 sati usuglasio kako će o blokadi računa odmah izvjestiti sve relevantne osobe i institucije u Republici Hrvatskoj kao i cjelokupnu hrvatsku javnost.

Zahtjevaju skidanje blokade računa u ponedjeljak 09. ožujka u cilju nastavka normalne proizvodnje i opskrbe tržišta, a ukoliko taj zahtjev ne bude ispunjen radnici Petrokemije, svjesni svih mogućih posljedica, u potpunosti će spriječiti isporuku mineralnih gnojiva bilo kojem kupcu unutar tržišta Republike Hrvatske.

– Ukoliko budemo prisiljeni prekinuti isporuku gnojiva hrvatskoj poljoprivredi unaprijed se i najiskrenije ispričavamo svima onima kojima ćemo tim potezom stvoriti određene probleme, ali ih isto tako molimo da nas razumiju. Ponašanje HPB-a prema industriji u Hrvatskoj od dolaska g. Vuića na čelo Uprave banke je sramotno. Stožer se po ovom pitanju do trenutka skidanja blokade računa odnosno do prekida isporuke gnojiva više neće oglašavati – kažu u Stožeru za obranu Petrokemije.

>> Država prodaje kontrolni paket dionica Petrokemije

Ključne riječi

Komentara 9

IV
Ivan50
17:19 07.03.2015.

Taj isti stožarje onda prijetio raznim blokadama ako krene privatizacija.Onda se još nešt moglo napravit a danas neznam baš,za poboljšanje poslovanja.

BL
blackstone
14:08 07.03.2015.

Zadnja faza plana uništavanja petrokemije prije poklanjanja ppd a sve organizirano od ministra delboja od ledo škrinje.zanimljivo da ni jedan medij ne želi o tome pisati kako je od gologuzana iz osijeka postao milijarder.ajde jedan članak o ppd i pravom vlasniku.ako smijete.

Avatar baracuda
baracuda
14:37 07.03.2015.

Trebali ste prestati sa isporukom odavno. Ta firma je uvijek bila u problemima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije