Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sastaje se i Statutarna komisija

Napeto u SDP-u: Traži se rasprava o izbornom porazu na Glavnom odboru stranke

Davor Bernardić
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
19.09.2016.
u 08:50

Potpredsjednik stranke Davor Bernardić putem Facebooka poziva stranačka tijela da Aleksandru Kolarić vrate u stranku.

Sve je više članova SDP-a koji žele da se dnevni red sjednice Glavnog odbora stranke, zakazane za subotu, proširi i da se, osim otvaranja postupka unutarstranačkih izbora, “na meniju” nađe i analiza lošeg izbornog rezultata i rasprava o trenutačnom stanju u stranci. Neki članovi vodstva stranke zbog toga planiraju na idućoj sjednici Predsjedništva SDP-a, a koja bi se trebala održati prije same sjednice Glavnog odbora, dakle u subotu ujutro, zatražiti i nadopunu dnevnog reda.

– U ovom trenutku, nakon poraza na parlamentarnim izborima, ima logike da se na Glavnom odboru o tome raspravlja i da svatko kaže svoje mišljenje. Situacija je teška, čekaju nas i izbori za novog predsjednika stranke te je jasno da ljudi žele kazati i svoje mišljenje o svemu što se zadnjih mjeseci događalo i o onome što nas tek čeka – kaže jedan član Predsjedništva SDP-a.

A osim sjednice Predsjedništva, jučer se pojavila i informacija da bi se prije Glavnog odbora mogla sastati i Statutarna komisija SDP-a. Što bi pak moglo biti povezano sa zahtjevom Aleksandre Kolarić da se vrati natrag u SDP. Kolarić je, podsjećamo, izbačena iz SDP-a, a da bi se ponovno vratila u stranku, što ona želi, mora podnijeti zahtjev za povratak Statutarnoj komisiji uz prethodno mišljenje matične organizacije. I potpredsjednik SDP-a Davor Bernardić jučer je na svom Facebook-profilu objavio status u kojem je pozvao stranačka tijela da Kolarić vrate u stranku.

– Također, pozivam sve izbačene članove raspuštenih organizacija SDP-a da se vrate. Snaga SDP-a oduvijek se crpila iz otvorenosti, a ne isključivosti. Znanje, iskustvo, povjerenje i zajedništvo svih članova, ono je što će vratiti povjerenje građana u nas i osnažiti SDP – objavio je Bernardić.

>>Počelo grupiranje oko kandidata

>>Ivan Klarin: Orsat Miljenić bio bi odličan kandidat za šefa SDP-a! Može parirati Plenkoviću

Komentara 40

Avatar navijač
navijač
09:09 19.09.2016.

Normalno da Milojko nije jedini kriv nego i svi njegovi poltroni koje je svo vrijeme držao u vrhu stranke.

Avatar Festival menstruacije
Festival menstruacije
09:27 19.09.2016.

O tome tko će biti novi predsjednik partije odlučit će udba. Dakle, Miljenić neće, jer je dva puta shebo lex Perković. Picula isto neće, jer je EU poslušnik. Hajdašpajdaš neće jer je trgovac i prodao bi i vlastitu mater, osoba je kojoj se ne može vjerovati. Ostaju Ranko Rakija kao pouzdani kadar koji bi se potukao sa svakim tko mu dirne u partiju, druga Tita i udbu, i onaj uhljeb iz Osijeka koji djeluje kao nova udbaška akvizicija.

AB
abendblatt
09:09 19.09.2016.

Drugarica Kolaric moze natrag u SDP, ali nikako ne moze postati predsjednica SDP-a, jer je lajava i ima jezik ko krava rep, slicno Milanovicu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije