Naslovnica Izbori 2016 Izbori 2016

'Hasanbegović ne bi mogao biti u Tuđmanovoj vladi'

– HDZ se danas pretvara u vrlo konzervativnu stranku, a Tuđman je inzistirao na širokom okupljanju. Ako i Plenković želi politiku okupljanja, pitam se gdje sam tu ja? – kazala je Kosor
27. rujna 2016. u 13:30 42 komentara 3561 prikaza
Foto: 24 sata Video
Pogledajte galeriju 1/3

Bivša premijerka Jadranka Kosor gostovala je u studiju 24 sata. Među ostalim, osvrnula se na mišljenje javnosti o Zlatku Hasanbegoviću, kojeg smatra uglednim znanstvenikom, ali smatra da ga ljudi nisu dovoljno upoznali.

– Izabran je s najvećim brojem glasova u Predsjedništvo HDZ-a i bio je visoko na listi. Ima pravo očekivati ministarsku poziciju, što god mi mislili o njemu. Ipak, takav ministar nikad ne bi bio u Tuđmanovoj vladi jer Tuđman je žestoko reagirao na bilo kakvu relativizaciju Ustava RH i antifašizma – rekla je Kosor dodavši kako je vrlo često kritizirala njegove odluke jer je jedini ministar koji za sobom vuče potpise 5000 kulturnjaka koji su tražili njegov opoziv.

– Plenković je sastavljao liste, to mu nije smetalo, a mogao je što je htio. S druge strane, Milanović je jako loše i traljavo sastavljao liste, nije mogao naći nova imena. Činio se čak i nezainteresiran – poručila je Kosor

Smatra da novu Vladu čekaju teški dani, a da novi predsjednik HDZ-a izbjegava govoriti o problemima koji slijede.

– Dolaze teški dani, a Plenković o tome još ne govori. On nema iskustva u vođenju nekog velikog resursa. Očekujem da se zastupnicima podijeli program Vlade RH s rokovima. Očekujem i da nam budu transparentno prikazani pojedinačni sporazumi zastupnika manjina s vlasti. 

– HDZ se danas pretvara u vrlo konzervativnu stranku, a Tuđman je inzistirao na širokom okupljanju. Ako i Plenković želi politiku okupljanja, pitam se gdje sam tu ja? – pita se Kosor.

>> 'Političari u emisijama obično rašire noge kao da rađaju. Kad bi to učinila političarka, napali bi je da se ponaša kao uličarka'

Spin City car sharing
Pokretanje posla
Pet stvari koje morate znati prije pokretanja biznisa

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar juricamesko
  juricamesko:

  ti si Jaco upravo tamo gdje si i zaslužila biti.nigdje.

 • niwrad:

  Politika okupljanja je nužnost u ratnom stanju, a pošto danas rata nema onda je korištenje sintagme 'okupljanje' samo jeftini pokušaj Kosorice da se smjesti tamo gdje joj nije mjesto.

 • Erazmo:

  Kosorica nije zaslužila da je vrate u stranku.Svojim djelovanjem i retorikom samo je činila štetu stranci i nikada je ne trebaju vraćati!!!