Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko koga podržava u SDP-u?

Počelo grupiranje oko kandidata

23.10.2015., Osijek - Domagoj Hajdukovic, SDP-ov nositelj liste u IV. izbornoj jedinici.  Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
1/4
18.09.2016.
u 23:17

Za svu četvoricu kandidata već je počelo lobiranje na terenu kako bi im se osigurala što šira podrška stranačke baze

Iako postupak kandidiranja za novog šefa SDP-a još nije službeno pokrenut, grupiranje oko mogućih budućih predsjednika stranke već je počelo.

Orsata žele “seniori”

Sva trojica SDP-ovaca koji su već istaknuli kandidaturu, a riječ je o europarlamentarcu Toninu Piculi, potpredsjedniku stranke Ranku Ostojiću te potpredsjedniku Glavnog odbora Domagoju Hajdukoviću, kao i bivši ministar pravosuđa Orsat Miljenić koji bi odluku tek trebao objaviti, kažu naši izvori, sutra će već imati na terenu svoje lobiste koji će im pokušati osigurati što širu podršku baze. Sudeći po broju javnih potpora, za sada najbolje stoji najmlađi kandidat, 35- godišnji Domagoj Hajduković, te bivši ministar pravosuđa Orsat Miljenić.

Prvog podržava član Predsjedništva stranke i šef bjelovarsko-bilogorskog SDP-a Vedran Babić, šef virovitičko-podravskog SDP-a Tomislav Žagar te predsjednik šibenskog SDP-a Franko Vidović. Iz Hajdukoviću bliskih izvora doznajemo da može računati i na Damira Tomića, saborskog zastupnika i šefa SDP-a Đakovo.

Orsat Miljenić, koji kandidaturu tek treba istaknuti, već ima glasove dvojice članova Predsjedništva stranke, i to Miranda Mrsića, s kojim dobiva i dio glasova zagrebačkog SDP-a te, Siniše Hajdaša Dončića koji je i šef krapinsko-zagorskog SDP-a. Jučer je uz Miljenića stao i predsjednik SDP-a Šibensko-kninske županije Ivan Klarin koji je poručio da bivši ministar pravosuđa može računati i na njega ako se odluči kandidirati.

Miljenić ima i potporu nekih stranačkih “seniora”, a pojavila se i informacija da će uz njega stati i Bojan Glavašević. Međutim, Glavašević je to jučer demantirao te kazao kako za sada nije stao ni uz jednog kandidata i da i neće dok ne vidi službene kandidature i programe svih onih koji žele naslijediti Zorana Milanovića.

Izbor novog šefa SDP-a velika je igra i svi će dobro paziti uz koga će se svrstati

Zanimljivo je da je Toninu Piculi za sada javnu potporu dao samo član Predsjedništva Davorko Vidović. No to nipošto ne znači da će na tome i ostati. Mnogi u stranci upravo Piculu vide kao najizglednijeg kandidata koji može ući u drugi krug, a računa se da će na svojoj strani imati dobar dio zagrebačke, ali i riječke organizacije.

Podrška na Facebooku

Izjavom da će stranku voditi iz Bruxellesa, Picula si je zakomplicirao situaciju pa ga dio članstva već zove vikend-predsjednikom i tek treba vidjeti kako će im objasniti svoje viđenje vođenja stranke na daljinu. Potpredsjednika stranke Ranka Ostojića podržava član Predsjedništva Peđa Grbin, koji mu je i šef kampanje, ali i, priča se, Zoran Milanović. Ostojić na Facebooku prima podršku brojnih “malih” članova stranke.

>> Ivan Klarin: Orsat Miljenić bio bi odličan kandidat za šefa SDP-a! Može parirati Plenkoviću

Komentara 26

DG
damir.geo
23:41 18.09.2016.

Navijam za Ostojica! On je garancija da ce SDP nestati s politicke scene zauvijek.

77
777CRO
01:23 19.09.2016.

Da li Hrvatska drzava i hrvatski narod imaju veće neprijatelje od SDP partijasa ... Pupovac- stanimirovic - pusici .., sve je to ista partija sa istim ciljem ... Sjetimo se samo kako su SKH partijaši podržali samostalnost hrvatske drzave ... Ova partija djeluje koji sebe nazivaju socijaldemokrati javno djeluju u Hrvatskoj državi ... Koji cirkus i kako je moguce da u toj partiji uistinu i nema Hrvata ...

77
777CRO
01:16 19.09.2016.

SKH - SDP partija pod kontrolom velikosrba ...vucic i nikolic su ponosni na jovanovica,ostojica i ostale abolirane ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije