Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'LOGIČNO I NORMALNO'

Lovrinović: Ne odvajamo se iz kluba Živog zida jer nismo ni bili u njihovu klubu

Ivan Sinčić i Ivan Lovrinović
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/5
27.09.2016.
u 20:58

Sinčić nije htio komentirati odlazak Hrvoja Runtića, kazao je tek da ga "očekuje desetak tužbi za klevetu" kada mu završi imunitet

Mi se ne odvajamo iz kluba Živog zida jer nismo ni bili u njihovu klubu, poručio je Ivan Lovrinović iz stranke Promijenimo Hrvatsku.

Dodao je da su oni osnovali svoj klub nezavisnih zastupnika početkom lipnja te da su u njemu bili on, Martinović i Mišić.

– Sad kad smo već osnovali i stranku, sasvim je logično da nastavimo u Saboru sa svojim klubom. Smatramo, dakle, da smo o tome informirali naše partnere u ovoj koaliciji "Jedina opcija". Napravili smo izvrstan rezultat i usuglasili smo se da je to zapravo jako dobra koncepcija i mislimo da ćemo u svemu tome svi imati koristi – kazao je Lovrinović za Novu TV.

Ivan Sinčić kazao je kako će predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović kazati da oni idu "kao koalicija koja će ostati u oporbi".

– Što se tiče ovih klubova, logično je i normalno, takva je praksa u Hrvatskoj, da, recimo, preko SDP-a uđe pet stranaka pa SDP ima svoj klub, HNS svoj, Laburisti svoj i tako dalje. Znači zato da imamo više prostora u Saboru, više stranaka, dakle zbog formalnih razloga, nikakvih političkih razloga – kazao je Sinčić. 

Lovrinović je objasnio kako im je potreban treći član te da čekaju odgovor Udruge Franak, gospodina Aleksića.

Sinčić nije htio komentirati odlazak Hrvoja Runtića, kazao je tek da ga "očekuje desetak tužbi za klevetu" kada mu završi imunitet.

>> Ivan Lovrinović i Ivica Mišić osnovat će svoj klub u Saboru

>> Koalicija "Jedina opcija": Formiranje dva saborska kluba nije znak raskola

Komentara 4

JO
Jozica
08:23 28.09.2016.

napravili smo izvrstan rezultat i mi smo se usuglasili da je to zapravo jako dobra koncepcija i mislimo da ćemo u svemu tome svi imati koristi - kazao je Lovrinović za Novu TV............imaš pravo Lovrinoviću.....svi vi....i samo vi ćete imati koristi!

TW
TWITOIST
05:33 28.09.2016.

Stranka koja nema 5 zastupnika u Saboru ne moze osnovati zastupnicki klub,zatim donijeti odluku da mandat pripada stranci,jedino nezavisni kandidati zadrzavaju svoj mandat.Samo 5 ujedinjenih nezavisnih zastupnika mogu osnovati zastupnicki klub,tako da bi se izbjeglo'' mlacenje prazne slame'' u Saboru,ovo pravilo uvesti odmah po konstituiranju Sabora.

JM
Jean-Michel_Nicolier
15:27 28.09.2016.

Ima ih 8, nakon izbora podijelili su se na 4 dijela u roku 24h, a nazvali su se "jedina opcija". Ovi ko da su ispali iz Alan Forda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije