Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pregovori ulaze u završnicu

Božo Petrov pristao preuzeti mjesto prvog potpredsjednika Vlade?

Božo Petrov i Andrej Plenković
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
Autori: Vecernji.hr, Hina
29.09.2016.
u 09:51

Pregovori HDZ-a i Mosta ulaze u samu završnicu, a pojavljuje se sve više informacija o tome kako bi trebala izgledati nova Vlada

Nove konzultacije na Pantovčaku predsjednica Kolinda Grabar Kitarović zakazala je za 10. listopada. Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izrazio je nakon jučerašnjih prvih konzultacija uvjerenje da će nakon još nekoliko dana pregovora njegova stranka imati više od 76 potpisa potrebnih za sastav nove Vlade.

Pregovori HDZ-a i Mosta ulaze u samu završnicu, a postignuto je suglasje oko Mostovih sedam jamstava. Prema informacijama s kojima raspolaže PolitikaPlus a o čemu smo već pisali, Mostu bi prema prvim nacrtima sastava nove Vlade pripalo pet ministarstava. N1 pak neslužbeno doznaje da je Božo Petrov pristao preuzeti mjesto prvog potpredsjednika Vlade.

Plenković: To bi bilo funkcionalno i dobro

Novinari su, podsjetimo, Plenkovića u srijedu ujutro ispred središnjice HDZ-a pitali i o napisima medija da čelnik Mosta Božo Petrov nije zadovoljan time da Vlada ima četiri potpredsjednika, na što je Plenković odgovorio: "Ja nisam čuo tu informaciju niti sam na bilo koji način doživio da bi Vlada s četiri potpredsjednika bila svojevrsni problem za Most i kolegu Petrova".

Na pitanje bi li možda Božo Petrov mogao biti prvi potpredsjednik s nešto većim ovlastima, Plenković je rekao: 

"Imate Zakon o Vladi, predsjednik Vlade može jednog od svojih potpredsjednika imenovati prvim potpredsjednikom i tu nema nikakvih problema, to je praksa koja je postojala i ranije. Što se mene tiče, mislim da bi to bilo i funkcionalno i dobro", rekao je Plenković.

> > Ovih pet ministarstava trebalo bi pripasti Mostu

> > Plenković je spreman ponuditi Petrovu mjesto prvog potpredsjednika Vlade?

Komentara 9

HO
Hodajucalaz
10:26 29.09.2016.

Gospodine Plenkoviću promjenite Zakon i uvedite mjesto zamjenika predsjednika vlade. Vjerujem to je rješenje odlično za partnere u vlasti ako ste partneri, Plenković predsjednik Petrov zamjenik ajmooo.

NI
Nipy
11:24 29.09.2016.

Čim sastave vladu, već drugi dan Petrov će sazvati konferenciju za tisak i obrušiti se na HDZ i Plenkovića i tako gotovo svakodnevno. Već viđeno u sadašnjoj tehničkoj vladi dok je u vladi prvi potpredsjednik bio Karamarko. Kada je Karamrko po sili zakona otišao, primirio se i Petrov.

Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
11:57 29.09.2016.

Božo Petrov pristao preuzeti mjesto prvog potpredsjednika Vlade i sa time dokazao da je pravi domoljubni hrvati koji je za bonitete u domu demokratije spreman.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije