Naslovnica Izbori 2016 Izbori 2016

'Plenković bi se želio riješiti Hasanbegovića, ali ne može jer je slab'

Za generala Damira Krstičevića rekao je da zna da je bio u JNA, no poslije je prešao u Hrvatsku vojsku i on je za njega ratni heroj
23. kolovoza 2016. u 16:25 58 komentara 4355 prikaza
Zoran Milanović
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/12

Šef SDP-a Zoran Milanović brzopotezno je i neuobičajeno kratko odgovorio na set pitanja novinara u Čakovcu. Odbio je komentirati sastanak s braniteljima.

– Javno neću komentirati, dogovorili smo se neke stvari i nadam se da ćemo se držati dogovora. Nije bilo stranačke politike, moji stavovi su su oko posebnih zakona susjedne države Srbije jasni – rekao je.

Na pitanje je li Hrvatska spremna suočiti se s prošlošću, rekao je da se nada da jest. Na traženje da komentira to što ga Andrej Plenković i Zlatko Hasanbegović prozivaju da je ukidanjem pokroviteljstva nad Bleiburgom pokrenuo ideološke podjele, odgovorio je: "Zna se tko su Hasanbegović i Plenković, tko je bio jučer, tko sam ja". Za Hasanbegovića je rekao da je balast Karamarka kojeg se Plenković ne može riješiti jer je slab.

– Htio bi, ali ne može – dodao je. A kako bi riješio problem poslodavaca koji ne isplaćuju plaće? Kaznama, odgovorio je. Za generala Damira Krstičevića rekao je da zna da je bio u JNA, no poslije je prešao u Hrvatsku vojsku i on je za njega ratni heroj.

– Ne bih glasao za njega da sam u Dalmaciji, ali neću ga pljuvati. To je ćorav posao, ostavite čovjeka na miru – poručio je. Govoreći o Petrokemiji, rekao je da je njegova Vlada napravila puno i ta tvrtka nije propala.

Zoran Milanović u šetnji Zagrebom Barban Milanović: O odnosima sa Srbijom ne bih polemizirao preko novina poput HDZ-a milanović petrov Marko Špoljar Milanović o Petrovu samo fino, nada se 'braku'

– Što god je HDZ taknuo, to je upropašteno. Znat ćemo to riješiti, ali sigurno ne zalaganjem dionica Jadran hotela iz Crikvenice, to je tvrtka koju smo izvukli iz stečaja i spremna je za dokapitalizaciju i novi poslovni ciklus.

– To je to, tako radimo mi, a HDZ neka se bavi 1941. i Udbom – rekao je.

Bi li dolazak srpskog premijera na summit u Dubrovnik mogao poboljšati odnose između Srbije i Hrvatske?

– Ti odnosi su O. K. u ekonomskom smislu. Neke hrvatske tvrtke su prvi, drugi ili treći izvoznik iz Srbije u širi svijet. U tom smislu hrvatski poduzetnici dobro rade, a dolazak Vučića ili Nikolića u Dubrovnik ili Glinu neće promijeniti ništa – zaključio je.

>> Hasanbegović: Priča o Udbi nije završena, tek je počela

Piraex
Svi na struju
Kako turistički djelatnici i ugostitelji mogu profitirati od sve veće zastupljenosti električnih automobila

A1 izdvaja za Vas

 • bizonko1:

  Kakva prošlost? Pa vi zaštitnici udbaških ubojica niste prošlost, vi ste sadašnjost. Ti si, Milanoviću, sadašnjost, svi zastupnici koji su izglasali udbaški lex Perković su sadašnjost, Peđa Grbin koji je vodio proces ustavnih promjena kako bi zaštitio vašu udbašku zločinačku ... prikaži još! subraću je sadašnjost, Josipović je sadašnjost, DORH, Bajić i Cvitan su sadašnjost. Nećemo se mi u prošlosti suočiti s prošlošću, nego u sadašnjosti.

 • kresimirn:

  zasto ovom covjeku dajete medijski prostor?

 • Avatar KAPELSKI
  KAPELSKI:

  Mister niškoristi pokušava postati glasnogovornik HDZ-a. Mister bahatović aroganski meti u svom dvorišću.