Naslovnica Izbori 2016 Izbori 2016

'Branitelji će obraniti Rafineriju kao što su 1991. obranili Hrvatsku'

Bandić: Treba napraviti reviziju, podvući crtu, pozvati ljude na stol i krenuti razgovarati kako dalje proizvoditi u Sisku
23. kolovoza 2016. u 16:56 19 komentara 612 prikaza
Miodrag Demo
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
Pogledajte galeriju 1/8

- Samo silom politike se ne može zaustaviti MOL. Rješenje treba tražiti u javno privatnom partnerstvu u kojem bi bili država i MOL. Država mora znati što želi u Sisku, s MOL-om potpisati ugovor o javno privatnom partnerstvu kojim bi se očuvala sisačka rafinerija. Država mora učiniti što treba da MOL odvrati od nauma, učiniti sve da MOL ima interesa očuvati Rafineriju i nastaviti proizvodnju u Sisku -  rekao je danas u Sisku Ljubo Jurčić, predsjednik stranke Novi val na tiskovnoj konferenciji „Koalicije za premijera“ ispred sisačke Rafinerije.

- Treba napraviti reviziju, podvući crtu, pozvati ljude na stol i krenuti razgovarati kako dalje proizvoditi u Sisku. Treba dovesti kompetentne ljude u nadzorne odbore koji će to moći ostvariti. Nažalost, od Oluje su HDZ u četiri mandata i SDP u dva mandata doveli Hrvatsku na rub propast, a ljudi unutar te dvije bipolarne stranke uništili državu u tih 21 godinu, pa tako i INA-u – rekao je Milan Bandić.
O Rafineriji je govorio i Miodrag Demo, prvi na listi Koalicije za premijera u 6. Izbornoj jedinici.

Tomislav Panenić Problemi s MOL-om Panenić s hrvatskim članovima uprave i NO-a Ine o rafineriji hdz I Plenković će na sastanak Šef HDZ-a: 'Milanovićeva Vlada propustila je postići pravnu sigurnost naših branitelja i nacionalnih interesa'

- Kao što smo poručili iz Kutine, tako i iz Siska kažemo da nećemo više dopustiti uništavanje Hrvatske kao u proteklih 20 godina. Gotovo 700 branitelja radi u Rafineriji i brani sada svoje obitelji od MOL-a, a kao što su 1991. obranili Hrvatsku tako će sigurno obraniti i Rafineriju. Neće biti novog razaranja. MOL ne može ucjenjivati hrvatski narod i branitelje u Hrvatskoj, a svakoga koji je doveo do ovoga treba jasno i glasno kazniti kao što treba i kazniti sve one koji su INA-u uništavali još od bijelih noći pa do danas – rekao je Demo koji je prošle godine iz ove izborne jedinice bio izabran u Sabor.

>> Petrina poziva predsjednicu: Onemogućite transport nafte iz Siska do Rijeke!

Kik
Prolistajte novi KiK katalog i ne propustite super akcije!

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar imalinade
  imalinade:

  Hocete, pozovite i pukovnika Ivu Sanadera da vam pomogne, on zna detalje.

 • SmellsLikeŠit:

  Zašto ste otjerali Karamarka. On i njegovo žena bi to rješili....

 • killthesnake:

  Krvavo plaćamo Sanaderovu plavu kovertu , fujjjjjjj!