Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjednica Predsjedništva

Ovo su 3 ključne pozicije HDZ-a za pregovore s Mostom

Gordan Jandroković
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
11.11.2015.
u 13:47

Na Predsjedništvu je jednoglasno usvojena platforma za pregovore

U HDZ-u je danas održana dvosatna sjednica Predsjedništva na kojoj je utvrđena platforma za pregovore s Mostom koji bi trebali početi danas ili sutra. 

HDZ-ov Gordan Jandroković iznio je tri ključne pozicije s kojih će HDZ pregovarati s Mostom. Jandroković kaže da su HDZ i partneri relativni pobjednik izbora sa 59 osvojenih mandata, zatim da dvije trećine građana koji su glasali za Domoljubnu koaliciju i Most želi promjene, odnosno ne žele vladu Zorana Milanovića i treću poziciju da su HDZ i Most dvije opcije koje su bile u oporbi i tražile promjene i reforme. 

 Jednoglasno usvojena platforma za pregovore

Na Predsjedništvu je jednoglasno usvojena platforma za pregovore, a pregovarači, koji još nisu poznati javnosti osim šefa HDZ-a Tomislava Karamarka, dobili su mandat da započnu pregovore. HDZ u pregovore ulazi sa svojim gospodarskim programom, nastavio je Jandroković, čiji su temelj reforme. 

– Ovo je prilika da afirmiramo ono što je u programu, na kojem se radilo tri godine, i da to ostvarimo – rekao je Jandroković. Druge detalje nije htio otkrivati pa ni to hoće li HDZ inzistirati na tome da Tomislav Karamarko bude premijer. 

Iz HDZ-a su ranije poručili da su Mostu spremni predložiti vladu stručnjaka, a na pitanje je li uvjet da Karamarko bude premijer, tada su rekli da nije važan ni Karamarko ni Božo Petrov već da se reforme provedu.  

>>UŽIVO Most počeo sastanak bez Petrova, Lovrinovića i Prgometa: 'Nema ništa ljepše od kave u dobrom društvu'

Komentara 192

Avatar petrolio
petrolio
13:59 11.11.2015.

to je poanta svega: 2/3 ljudi glasalo je za druge opcije, a ne za vladajući SDP! dakle, 2/3 građana hrvatske ne želi više SDP na vlasti nego želi promjene!!

ZG
zgblabla
13:56 11.11.2015.

za mene je reforma i ukidanje veleposlanstva u Sloveniji 1 SAT VOŽNJE od Zagreba i u CRNOJ Gori 2 sata vožnje od hrvatske... a o 150 zastupnika 365 agencija da ne pričamo

IS
isljednik
14:02 11.11.2015.

HDZ i MOST su prirodni saveznici, kako po svjetonazorima, tako i po desnim političkim pogledima (osim petrine) i sve drugo osim suradnje HDZ-a i MOSTa bilo bi čudo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije