Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mile Bogović

'Zahvalimo Bogu na novoj vlasti koja voli narod i dolazi iz dijaspore o kojoj brine jedino Crkva'

Mile Bogović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
27.12.2015.
u 10:16

Biskup je podsjetio na važan događaj pred 25 godina, donošenje Božićnog ustava

Gospićko senjski biskup Mile Bogović tradicionalno je u subotu 26. prosinca, na blagdan sv. Stjepana prvomučenika, predslavio misno slavlje u Slunju pri božićnom obilasku svih dekanatskih središta Gospićko-senjske biskupije Tom prilikom biskup Bogović otvorio je Vrata milosrđa u Godini milosrđa kroz koja će prilikom prolaska vjernici dobiti jubilejske oproste.

Suslavili su župnik Slunja mons. Mile Pecić i đakon Mišel Grgurić, piše IKA.

Govoreći o milosrdnom Bogu, biskup je istaknuo da na njega često gledamo kao na suca, a ne dobrog oca, što je neispravno. Prolaskom kroz vrata danas se poistovjećujemo sa sv. Stjepanom prvomučenikom koji je gledao na kraju svog života na nebeska vrata, vrata vječnosti koja su jamstvo da nećemo nestati. Isus nas gleda okom spasitelja, a ne suca nakon što je i sam došavši među ljude rastao kroz teškoće. Neka osnovna poruka Godine milosrđa bude da i mi budemo milosrdni s onima s kojima živimo.

Biskup je podsjetio na važan događaj pred 25 godina, donošenje Božićnog ustava te pozvao na zahvalu Bogu da konačno dobivamo nove strukture vlasti koje vole svoj narod i građane i koji dolaze iz dijaspore o kojoj jedino Crkva vodi brige posljednjih stoljeća. Biskup je isto tako izrazio zadovoljstvo da je današnje evanđelje čitao đakon iz Korenice, iz koje biskupija dobiva već drugog svećenika.
Nakon mise vjernici su imali priliku kupiti godišnjak Mostove za 2016. godinu kao i novu knjigu biskupa Bogovića o Slunju i njegovoj crkvi. Na kraju je biskup tradicionalno u božićnom vremenu sa svojim sumještanima zaplesao kolo "O janje moje".

>> Imenovanje novih biskupa: smjenjuje li papa Franjo desno krilo Crkve u Hrvata

Komentara 191

DU
Deleted user
10:49 27.12.2015.

Hrvatsku su pokrali komunisti (direktori, voditelji institucija u jugi) bez obzira iz koje stranke bili i jos im je i to bilo malo, pa su i iseljenistvo/dijasporu (bez BiH) otjerali.

Avatar obrezani-hassan
obrezani-hassan
10:40 27.12.2015.

nakon 25 godina i nekoliko pokušaja,narod je konačno izabrao vlast koju njega samog voli,u najmanju ruku neki čudan narod

ŠN
šnicla
10:56 27.12.2015.

Al su se crveni razmahali po portalima,kako vas nije stid zar nam i u ovo Božićno vrijeme nedate mira?Ma da što sljedbenici sotone znaju što je Božić.Vi crveni koji tečno govorite Hrvatski,znam da ste nas prije učili da je to Hrvatsko-srpski,otkud sad toliko brige za Hrvatski jezik?Pokazali ste vi jako dobro koliko marite za Hrvatsku i Hrvate da ćemo vas još dugo dugo pamtiti. Al neka,dao je dragi Bog da napokon idete u ropotarnicu povjesti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije