Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ovršni zakon

Vlada Ustavnom sudu predložila da ne prihvati zahtjev predsjednice

Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
26.03.2015.
u 13:00

Također, Ustavnom sudu predloženo je i da ne prihvati zahtjeve za raspisivanje referenduma o outsourcingu i monetizaciji

Vlada je na zatvorenom dijelu današnje sjednice Vlade predložila Ustavnom sudu da ne prihvati zahtjev predsjednice Grabar-Kitarović koja je od Ustavnog suda zatražila pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom odredbi Ovršnog zakona. Predsjednica je u veljači zatražila ocjenu ustavnosti pojedinih dijelova Ovršnog zakona koji se odnose na ovrhe nad domovima.

Također, Ustavnom sudu predloženo je i da ne prihvati zahtjeve za raspisivanje referenduma o outsourcingu i monetizaciji.

>> Vlada iznos za promidžbu na EU izborima povećala na 4 milijuna kuna

Komentara 67

Avatar MilaneseBolognese
MilaneseBolognese
13:14 26.03.2015.

Vlada je prvo ukinula odredbe Ovršnog zakona koje se odnose na javne ovršitelje da "spasi građane od lihvara" i onda je njihov posao jednostavno prebacila odvjetnicima koji su ispali na kraju 10x gori i sad umjesto da priznaju propust, oni daju ovakav prijedlog Ustavnom sudu. Toliko o socijaldemokraciji!

D6
duda_66
13:10 26.03.2015.

Tko vrši pritisak na ustavni sud?VLADA.Tko vrši pritisak na visoki trgovački sud u vezi švicarca VLADA I HNB.Do kada tako, nama uopće ne trebaju ustavni suci kad nerade svoj posao.

Avatar Karl_Habsburg
Karl_Habsburg
13:33 26.03.2015.

Trrzaju se, trzaju gubitnici. Oko 6 mjeseci još, i onda....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije