Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VLADA O BREXITU:

'Visoki ciljevi ujedinjene Europe zajedničkoga rada, sigurnosti i stabilnosti i dalje nemaju alternative'

Predsjednik Vlade RH Tihomir Orešković
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/3
24.06.2016.
u 16:39

Nesumnjivo je to najveći udarac jedinstvu Europe od samih njezinih začetaka, kažu u Vladi

Vlada Republike Hrvatske danas je priopćila da je sa žaljenjem primila vijest o rezultatima referenduma na kojem su građani Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske izglasali izlazak iz Europske unije.

To je, navode, danas činjenica na kojoj će morati počivati i kratkoročni i dugoročni potezi ove zajednice.

"Nesumnjivo je to najveći udarac jedinstvu Europe od samih njezinih začetaka, a za nas posebno osjetljivo pitanje u trenutku kad se radi na proširenju Europske unije na susjedne zemlje. Vlada će, u suradnji sa svim ostalim Vladama zemalja članica, učiniti sve što je u njezinoj moći da Europska unija, koja svakako ima što naučiti iz ove britanske poruke, ostane snažna i jedinstvena. Vlada će učiniti i sve što je moguće, u okviru svojih ovlasti, da posljedice Brexita i za Hrvatsku budu što manje. Ne smijemo zaboraviti da Europska unija nikada nije bila samo splet strogih pravila i paragrafa, kako nam se ponekad, tijekom dugog postupka pristupanja moglo učiniti, nego je uspješno oživotvorenje plemenite ideje o miru i suradnji nakon višestoljetnih sukoba na njezinu tlu. Ništa se u tome nije promijenilo ovom odlukom britanskih građana. Vjerujemo da će Ujedinjena Kraljevina ostati dobrim i korektnim partnerom Europskoj uniji, a visoki ciljevi ujedinjene Europe, Europe zajedničkoga rada, sigurnosti i stabilnosti i dalje nemaju alternative", navodi se u priopćenju.

Komentara 1

DU
Deleted user
19:06 24.06.2016.

kraljevina ili kraljevstvo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije