Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SASTANAK

Karamarko, Petrov i Orešković razgovarali s manjincima: 'Ide u pravom smjeru'

Sastanak Oreškovića, HDZ-a i Mosta s manjincima
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/7
22.01.2016.
u 18:48

HDZ i Most uoči izglasavanja povjerenja Vladi žele osigurati potporu preostalih pet manjinaca

Nakon sastanka s manjinama, mandatar Tihomir Orešković je rekao da su imali kratku diskusiju, no dogovor o potpori Vladi još nije postignut.

– Vrlo pozitivno, ide u pravom smjeru, dali smo još malo vremena tako da ćemo se još čuti večeras, ali idemo u pravom smjeru, evo za sada – kratko je rekao Orešković.

Oko 18.15 sati počeo je sastanak Tomislava Karamarka, šefa HDZ-a, Bože Petrova, čelnika Mosta i mandatara Tihomira Oreškovića s predstavnicima manjinaca predvođenih Miloradom Pupovcem, liderom Srba u Hrvatskoj. HDZ i Most uoči izglasavanja povjerenja Vladi žele osigurati potporu preostalih pet manjinaca kako bi imali što sigurniju parlamentarnu većinu. Vjerojatno i zato što udruga Promijenimo Hrvatsku, koju čine Ivan Lovrinović, Juro Martinović i Ivica Mišić, žele osnovati zasebni klub izvan matičnog Mosta. Ipak, i u HDZ-u i u Mostu tvrde da će navedeni trojac, unatoč zasebnom klubu, podržati Vladu.  

Milorad Pupovac u neformalnom razgovoru potvrdio nam je da će razgovarati s HDZ-om, Mostom i mandatarom, ali da je teško očekivati da će se tako brzo dogovoriti. Pupovac je svjestan da vladajući očekuju potporu svih manjinaca, ali unatoč tome što će s njima razgovarati, u trenutku razgovora nije bio siguran da će glasovati za Vladu.  

– Što su radili tri tjedna? – zapitao se Pupovac referirajući se na to da je Karamarko prije tri tjedna prvi put razgovarao s njim i s manjincima, a da nakon toga nije bilo razgovora. Nejasno je zašto su se HDZ i most doveli u vremenski tjesnac kada je riječ o dogovoru s manjincima koji žele potpisati sporazum sa 17 zahtjeva koji se tiču manjinskih prava. Bez pet manjinaca, Domoljubna koalicija i Most imaju 79 ruku.

>> Gdje je danas bio i što je radio Zoran Milanović

>> UŽIVO Reiner odredio stanku: 'Glasovanju ćemo pristupiti oko 1.30 sati'

Komentara 35

Avatar Karl_Habsburg
Karl_Habsburg
18:54 22.01.2016.

– Što su radili tri tjedna? – zapitao se Pupovac - pa jeli ga zvao mandatar? The best serb, Pupovec, hocu imti kraj sebe ... Tamo je vec obecao potporu!

Avatar Idler 3
Idler 3
18:59 22.01.2016.

Manjinci nit na koji način ne bi smjeli odlučivat il donosit prevagu o ključnim stvarima u državi. Razlog je urav taj kaj ih se drukčije bira i glavna zadaća im je čak i više "za pokazivanje" neg za kreiranje državne politike. Konkretno, ak neka opcija pobijedi na izborima manjinci to nemaju kaj komentirat neg sam nastojat postić rješavanje problema manjina....ak ih uoopće ima. Ovak se sve svodi na političku prostituciju sam kaj je ovaj put etnička !!!

PR
Prdomet
18:52 22.01.2016.

Pupi skida gacice!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije