Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAOSTALI EKSPLOZIV

Snažna eksplozija uzbunila Šibenčane: kamenje letjelo na sve strane, oštećeni auti

policija
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
20.12.2016.
u 12:08

U zemlji je vjerojatno ostao dio eksploziva koji je danas oko 8,30 sati aktivirao bager

Snažnu eksploziju koja je jutros uzbunila stanare šibenske četvrti Meterize izazvalo je, kako pretpostavlja policija, aktiviranje zaostalog eksploziva na gradilištu na kojem je prije desetak miniran teren, a u eksploziji nitko nije ozlijeđen.

U zemlji je vjerojatno ostao dio eksploziva koji je danas oko 8,30 sati aktivirao bager. Kamenje je uslijed eksplozije letjelo na sve strane, padalo je u krugu obližnje pekare i na druge zgrade u blizini gradilišta, pri čemu su oštećena četiri automobila.

"Tri automobila oštećena su dok su bila u vožnji i kretala se Jadranskom magistralom (D8) iz smjera Vodica prema Splitu, a četvrto vozilo oštećeno kamenjem rasutim eksplozijom bilo je parkirano. Ozlijeđenih osoba, srećom, nema, a svi detalji ovog događaja bit će utvrđeni očevidom," rekli su u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj.

Eksplozija na gradilištu budućeg prometnog čvora Meterize bila je vrlo snažna i glasna, rekli su nam jutros građani na mjestu događaja. U županijskom centru 112 zaprimili su više poziva zabrinutih Šibenčana, a žena koja radi u obližnjoj pekari izjavila je da je kamenje letjelo na sve strane.

"Eksplozija je razbacala uglavnom manje kamenje, ali i takav kamenčić zbog siline udara i brzine može ozbiljno ozlijediti nekoga tko u blizini hoda," rekao je dežurni u službi 112.

Voditelj gradilišta na čvoru Meterize Mate Belakušić kazao je da nema razloga za strah, iako je zbog eksplozije letjelo nešto manjeg kamenja. 

>> Eksplozija stana: Preminula još jedna osoba. Muškarac je nazvao policiju 37 minuta prije eksplozije i rekao da je pustio plin

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije