Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
twittervju

Ratomir Ivičić: Korejce učimo da je Hrvatska više od Zagreba i Dubrovnika

Ratomir Ivčić
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL
12.11.2014.
u 15:35

Šef HTZ-a koji je u posjetu Koreji napominje da je iz te zemlje došlo rekordnih 185.000 turista

Što hrvatski turizam može očekivati dogodine?

Hrvatska je u Koreji trenutačno jedno od najpopularnijih odredišta i možemo očekivati novi porast prometa. Ali moramo im obznaniti da postoje i neke druge atrakcije osim Zagreba, Dubrovnika, Splita, Plitvica... I to ne vrijedi samo za Koreju nego i za Japan gdje smo danas započeli razgovore. Za početak smo pozvali putničke agente da posjete Hrvatsku. Sutra nas, pak, očekuje Kina i razgovori s tamošnjim turističkim predstavnicima.

Veze se, međutim, pokazuju najvećim problemom?

Da, gostiju bi bilo više da je više aviolinija. Razgovarali smo i o dodatnim čarterima i o izravnim linijama. Problem je naći slobodne avione. Obećali smo time se ozbiljno pozabaviti.

U Koreji vas je iznenadio broj turista koji u Hrvatsku žele u vlastitoj organizaciji?

Uistinu je puno zainteresiranih da sami kroje svoje putovanje. Upozorili su nas na problem da od svoje kuće ne mogu bukirati, recimo, karte za autobuse, trajekte... u Hrvatskoj. Zato ćemo podržati projekte i aplikacije koje će to omogućavati.

>>U listopadu Hrvatsku posjetilo 11 posto više turista nego lani

>>Ivičić: Sezona će biti dulja unatoč kiši i poplavama

Komentara 4

DU
Deleted user
20:53 12.11.2014.

Gdje ovaj zivi.Pa aviona ima na koliko hoces , samo ih treba uzeti u najam, A zar ne bi Croatia Airlines mogla nesto napraviti. Pa Misetic je tako dobro i dugo radio na tome.

IS
istri
15:53 12.11.2014.

najlakse ich povedite na toranj katedrale i vidjet ce cjelu hr.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije