Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Most: Podržat ćemo imenovanje

Prva reakcija Milijana Brkića: Počašćen sam kandidaturom za ministra branitelja!

Milijan Brkić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/6
22.02.2016.
u 22:38

– Odlučili smo danas da ćemo Milijana Brkića predložiti za ministra branitelja – kazao je Karamarko.

Tri tjedna nakon što je Mijo Crnoja podnio ostavku, HDZ je dao svoj prijedlog za novog ministra branitelja – Milijana Brkića.

Tomislav Karamarko rekao je danas u Varaždinu da je danas prelomio oko te odluke.

– Odlučili smo danas da ćemo Milijana Brkića predložiti za ministra branitelja – kazao je Karamarko. Dodao je da zbog njega tako dugo nije izabran novi ministar jer je želio obaviti razgovore.

– Ja sam isključivi krivac što tri tjedna nije predložen ministar branitelja jer sam imao puno razgovora, kontakata i konzultacija, ali mislim da smo stvari prelomili – rekao je Karamarko. Ne postoji, tvrdi, problem u komunikaciji s braniteljima. Kad će ih primiti na sastanak?

– Kad budu to tražili. Premijer je u Londonu, kad se vrati, dogovorit ćemo se. Nema nikakvog problema, pogotovo zato što smo zapravo riješili problem ministra branitelja – rekao je Karamarko u Varaždinu.

Milijan Brkić rekao je da je "počašćen kandidaturom". 

- Kad budem i ako budem izabran u Saboru, onda ću dalje komentirati sve aktivnosti i prve poteze koje ću napraviti kao ministar branitelja - komentirao je Brkić.

U Mostu nam kažu da će podržati imenovanje Brkića jer je i sâm bio branitelj pa poznaje probleme te populacije. Međutim, pokažu li se, nastavljaju, tvrdnje oko njegova falsificiranja diplomskog rada istinite, očekuju da sam odstupi.

– Tu ćemo se držati standarda koji su postavljeni kod njegova prethodnika, Mije Crnoje – kaže naš izvor iz vrha Mosta.  

Nakon što je Most odbio imenovanje Josipe Rimac na mjesto zamjenice ministrice uprave, očito nije želio odbiti i drugo jako ime iz HDZ-a kako bi ipak sačuvao stabilnost Vlade koju drži s Domoljubnom koalicijom.

Izbor Milijana Brkića za ministra branitelja snažno je odjeknuo populacijom, a ovakvim rješenjem zadovoljne su braniteljske udruge na državnoj razini, pa i predstavnici prosvjednika iz Savske 66.

– Pozdravljamo izbor Milijana Brkića za ministra branitelja, on je jaki politički lider – komentirao je Josip Klemm, predsjednik Udruge specijalne policije.

Podsjetimo, bivšeg ministra u javnosti se samo nekoliko dana nakon imenovanja počelo prozivati za utaju poreza, nasilje i lažiranje podataka. Sporna je bila adresa njegova stanovanja u Samoboru jer mu obitelj živi u Zagrebu te uvjeti pod kojima je dobio namjenski kredit za izgradnju kuće u Samoboru koju još nije sagradio.

Crnoja je bio odbacio sve optužbe te je ustvrdio da je izložen medijskom linču.

>>Grbin kritizira Karamarka zbog Brkića: 'Da nije protuustavno i skandalozno, bilo bi smiješno'

>>Predrag Matić komentirao izbor Milijana Brkića za ministra branitelja

>>'Domoljubna koalicija šalje poruku braniteljima da odabire najboljeg iz svojih redova'

>> Crnoja više nije ministar: Premijeru sam podnio ostavku, ne želim biti uteg Vladi

>> Najizgledniji kandidat za novog ministra branitelja Milijan Brkić

Komentara 384

Avatar comparator
comparator
18:16 22.02.2016.

Očekujem kanonadu komunističkih napada nakon ove objave . Držimo se i nen do zvolimo im da nam biraju ministra.

Avatar juricamesko
juricamesko
18:13 22.02.2016.

izvrstan izbor.branitelj, ratnik, Domoljub

Avatar TvojUjko
TvojUjko
18:15 22.02.2016.

LOL ima da ljevica ovu noće neće spavati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije