Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prekomjerni deficit

Ne postigne li Hrvatska zadano, Komisija će tražiti rezanja

Milanović Lalovac
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
02.08.2014.
u 13:52

U lipnju je Komisija zaključila da je Hrvatska izradila dobar akcijski plan za smanjenje deficita te da "trenutno nisu potrebni daljnji koraci u proceduri prekomjernog deficita”

Ne postigne li Hrvatska ove godine zadani cilj smanjenja deficita, o čemu je u intervjuu za Media Servis govorio premijer Zoran Milanović, vrlo je izgledno da će Europska komisija proceduru prekomjernog deficita za Hrvatsku prebaciti iz sadašnje faze "mirovanja" u ponovno aktivnu fazu.

U lipnju je, naime, Komisija zaključila da je Hrvatska izradila dobar akcijski plan za smanjenje deficita te da "trenutno nisu potrebni daljnji koraci u proceduri prekomjernog deficita”, no dodala je da će "nastaviti pomno nadgledati razvoj događaja s proračunom". Pokaže li se od lipnja do kraja godine da je taj razvoj događaja nepovoljan, odnosno da slabiji prihodi i veliki rashodi stvaraju veći deficit od planiranog, Komisija će tražiti dodatne mjere rezanja deficita od hrvatske Vlade.

Kako će to izgledati u velikoj mjeri ovisi i o tome tko će naslijediti Ollija Rehna na mjestu europskog povjerenika za ekonomiju te o tome koliko će nova Europska komisija pod vodstvom predsjednika Jean-Claudea Junckera biti striktna, a koliko možda i fleksibilna u nadgledanju provođenja mjera za korekciju deficita.

>>'Nismo siromašni i bijedni, nego trošimo na krive stvari'

>>Milanović: Moj se skromni mozak nikada ne odmara

Komentara 2

MX
Mister X
14:44 02.08.2014.

Kako mora malo da misle u politici nula, ništa samo da stalno slušaju pismena naređenja - čisti diktat iz Eu- a i to je sve . A zove se demokracija ..Pa neka netko kaže-dokaže a da ne aže kako je je teško njima i njihovim umovima !

L0
luena 01
20:21 02.08.2014.

Da su izradili dobar program za smanjivanje prekomjernog deficita -deficit bi bio manji a ne veci...zasto nesto hvalimo sto ne valja....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije