Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NADZORNI ODBOR

DORH-u dostavljena dokumentacija o povučenim aneksima ugovora na HRT-u

Goran Radman
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
25.03.2016.
u 14:12

Novu upravu HRT-a NO je upozorio na potrebu hitne realizacije vođenja odvojenog unutarnjeg računovodstva javnih i komercijalnih prihoda, zbog čega je Radman i razriješen

Nadzorni odbor (NO) HRT-a dostavio je Državnom odvjetništvu zatražene dokumente i očitovanja bivšeg glavnog ravnatelja Gorana Radmana i razriješenih rukovoditelja javne radiotelevizije o spornim, u međuvremenu povučenim, aneksima ugovora o radu za 44 zaposlenika što je NO krajem veljače prijavio Uskoku.

Dokumentacija je tužiteljstvu dostavljena nakon sjednice u četvrtak na kojoj je NO dao prethodno odobrenje upravi za pokretanje postupka kreditnog zaduženja od 80 milijuna kuna. Tada je potvrđeno i da je državna revizija počela kontrolirati poslovanje bivše uprave od 2013. do 2015.

Osim odobrenja za novo kreditno zaduženje, doznaje Hina, NO je obaviješten da je državna revizija već u ponedjeljak počela s izvanrednom revizijom poslovanja HRT-a u vrijeme bivšeg glavnog ravnatelja, a posebno se istražuju ugovori i bankovna jamstva u sustavu javne nabave HRT-a od 2013. do 2015.

Novu upravu HRT-a NO je upozorio na potrebu hitne realizacije vođenja odvojenog unutarnjeg računovodstva javnih i komercijalnih prihoda, zbog čega je Radman i razriješen. To bi trebali učiniti do 30. lipnja i o tom postupku izvještavati NO svakih petnaestak dana. Vodstvu HRT-a dan je i rok do kraja travnja da preda izmijenjeni godišnji program rada i financijski plan HRT-a za 2016.

Nadzorni odbor obaviješten je da je Uskok nadležnom zagrebačkom Županijskom državnom odvjetništvu proslijedio zaprimljenu prijavu o spornim i kasnije povučenim aneksima ugovora o radu - tzv. zlatnih padobrana - kojima su se rukovoditeljima i urednicima programa omogućavale veće plaće i otpremnine u slučaju otkaza. Na zahtjev Državnog odvjetništva NO je dostavio sve dokumente i akte HRT-a vezane uz sadržaj prijave, kao i očitovanje Radmana i razriješenih rukovoditelja. Neslužbeno se doznaje da su vraćeni svi potpisani aneksi ugovora osim jednoga.

Nadzorni odbor raspravljao je i o izvješću interne revizije o spornom dokumentarnom filmu 'Masakr u Dvoru' te zaključio da u slučaju predane arhivske građe HRT-a nije prekršen zakon, ali i da će novinaru HTV-a uključenom u taj sporni projekt biti izrečena opomena.

Najavljeno je i da će natječaj za izbor novog glavnog ravnatelja biti raspisan najkasnije do 1. travnja.

>> HRT se zadužuje za 80 milijuna kuna, Radmanova uprava tvrdila da ima 56,9 milijuna dobiti

>> Siniša Kovačić imenovao nove ljude u HRT-u

Komentara 4

PO
potrebi
15:12 25.03.2016.

Vrijeme bi bilo da Dorh počne raditi svoj posao kada su ljevičari u pitanju. Zlatni padobrani su teški kriminal i bezobrazluk. Antifašistički uhljebi su i nakon isteka mandata željeli si osigurati egzistenciju. Opet mojim novcem. U prdekanu s kriminalcima.

RE
rem
14:23 25.03.2016.

Sve treba istražiti, a Kovačić ima hrabrosti za to! Samo naprijed!

Avatar Tigar63
Tigar63
17:04 25.03.2016.

Pazite da Radman ne pobjegne u Ameriku kao Kotromanović .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije