Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hajdaš Dončić

'Do kraja godine društvo HAC-ONC bit će privatizirano'

Siniša Hajdaš Dončić
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
11.06.2015.
u 13:00

Koncem godine novac bi mogao biti prikupljen kroz IPO (inicijalna javna ponuda dionica) i tim novcem biti će zatvoren dio obveza HAC-a i ARZ-a – rekao je ministar prometa

Ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić najavio je danas kako će do kraja godine biti privatizirano društvo HAC-ONC.

– Koncem godine novac bi mogao biti prikupljen kroz IPO (inicijalna javna ponuda dionica) i tim novcem biti će zatvoren dio obveza HAC-a i ARZ-a – rekao je ministar prometa. U prvom krugu IPO-a prednost pri kupnji dionica imat će, rekao je Hajdaš Dončić, građani i sadašnji i bivši zaposlenici HAC-a i ARZ-a te mirovinski fondovi pa tek onda ostali institucionalni ulagači.

– Naravno, tri posto dionica ide u fond hrvatskih branitelja i taj novac služi za stipendije u budućem razdoblju – rekao je ministar prometa.Ukupni dug HAC-a i ARZ-a iznosi nešto više od četiri milijarde eura. Od toga se na HAC otpada 3,1 milijarda eura, a na ARZ 912 milijuna eura duga. Samo bi ove godine trebalo biti otplaćeno 574 milijuna eura glavnice i kamata, a slijedeće 671 milijuna eura.

>> Čačić: HAC vode ljudi bez referencija u gradnji autocesta

Komentara 16

DU
Deleted user
14:23 11.06.2015.

Nisi uspio dati u koncesiju, nećeš ni prodati...kmete.

NJ
njoj
14:21 11.06.2015.

Ja ovu Vladu ne mogu više ni gledati, ni slušati, ni trpjeti . Utjeha mi je jedino što im je brzo kraj!

MR
Mrzim_registraciju
14:29 11.06.2015.

velei_zdaja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije