Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
23.11.2014. u 14:00

U emisiji “Večer na 8. katu” glumica Suzana Nikolić počela je govoriti, ali nije imala što nego reći voditeljici Danijeli: “ispričaj ti, ti više voliš pričati”

TVOJE LICE ZVUČI POZNATO

Nedjelja, Nova TV, 20.00

Naše pjevačice i pjevači oponašali su prvake Eurovizije, a njihova izvedba i vještina kostimografkinja i šminkerica zadržala je "Tvoje lice zvuči poznato" na razini neupitno najbolje zabavne emisije danas. Show Nove TV jedina je zabava koja gledatelje ne opterećuje ničim suvišnim i kojemu se zbog toga najlakše prepustiti i uživati. Nema tu nametljivih voditelja, nema duhovitosti koje to nisu, nema neuspjelog nastojanja da se pod svaku cijenu dopadneš svima, tj. nikome. Voditelji Igor Mešin i Rene Bitorajac rade posao karijere, nasmijavaju čak i najkiselije face hrvatskog gledateljastva. Giuliano, onaj koji je briljirao kao Amy Winehouse, večeras je objasnio svoje najnovije stanje: postalo mu je potpuno svejedno koga mora oponašati, on samo uživa u svemu što radi. Večeras je slučajno bio Emilija Kokić (za deset konfekcijskih brojeva veća od originala). Za općom veselošću ne zaostaje ni žiri koji svakog izvođača nemilice hvali.

VIJESTI IZ KULTURE

Ponedjeljak, HRT 1, 23.17

Završen je Interliber, to nam je javljeno, ali nije i to da je završio Infogamer. Infogamer je zadržao status nečega što ne spada u kulturu iako se održava u isto vrijeme i na istom mjestu kao i Interliber koji je večeras ispraćen izjavama dr. sc. Irene Lukšić, Branka Čegeca, Damira Zlatara Freya i Brune Šimleše. Uvažena gđa Lukšić jedna je od velikih figura naše intelektualne scene (teoretičarka i povjesničarka ruske književnosti, prevoditeljica). Nju bismo željeli vidjeti češće na ekranu, intrigantnu autobiografsku knjigu Damira Zlatara Freya trebalo bi svakako pročitati, a valjda i prvi roman Ognjena Sviličića, kad je već spomenuto ime autora i njegov naslov „Glava velike ribe". U vijesti o izložbi slika Ivana Generalića posebnu priču zaslužuje čuvena kolekcionarska zbirka Infeld iz koje su ovi dosad neviđeni crteži i ulja na staklu.

FOTOGRAFIJA U HRVATSKOJ: PAVO URBAN

Utorak, HRT 1, 9.20

Koliko se god puta gleda ova emisija o dubrovačkom fotografu Pavi Urbanu, dojam je da je njen scenarist Antun Maračić, analizirajući fotografije, napisao svoje remek-djelo. Maračić je priznati likovni stručnjak, vodio je tri (ako dobro brojimo) galerije, a u ovom svojem dragocjenom opisu umjetničkog razvoja Pave Urbana posebno mjesto zauzima analiza posljednjih snimaka Pave Urbana, mladog fotografa koji je poginuo snimajući na Svetog Nikolu, 6. prosinca 1991. godine, u vrijeme najvećeg bombardiranja Dubrovnika. Snimao je Stradun stojeći na vratima opkoljenog Dubrovnika, grada koji je već 23 godine dužan Pavi Urbanu jednu malu spomen-ploču na zidu uz koji je umjetnik stajao kad ga je pogodila krhotina granate. Večernji list tada je vrlo brzo objavio Urbanove fotografije i Maračićeve tekstove o događaju rijetkom u povijesti ratovanja i u povijesti umjetnosti. Razvijati kult Pave Urbana ostaje naša obaveza.

SJEDNICA SABORA

Srijeda, HRT 4, 9.46

Saborski zastupnik i liječnik Dinko Burić dao se u velike priče koje su postigle ništavni efekt jer se govornik jako zabunio kad je rekao da je zastavi s kninske tvrđave, darovanoj prošlog tjedna gđi Kolindi Grabar Kitarović, mjesto u kninskom muzeju jer je ta zastava hrvatsko nacionalno blago. Poslije njega je zastupnik Gordan Jandroković izložio činjenice: zastava koju je g. Tuđman prije 19 godina pozdravio sportski podignutih šaka nalazi se u vojnom muzeju u Zagrebu, a zastava darovana Kolindi Grabar Kitarović jedna je od mnogih takvih zastava koje su kninski suvenir i može ih dobiti svatko. Ova velika Burićeva blamaža nije nimalo zbunila dotičnog oratora, što nije čudo, ali grozno je da je HRT u svojem podnevnom dnevniku najozbiljnije nastavio tamo gdje je g. Burić stao. Za HRT vijest nije bila da se on zabunio, nego da je napao gđu Kolindu Grabar Kitarović.

VEČER NA 8. KATU

 Četvrtak, HRT 1, 20.00

Danijela Trbović domogla se Ognjena Sviličića i pripadajućih mu suradnika i prijatelja. Režiseru velikog filma „Oprosti za kung-fu" nije previše smetalo njeno upadanje u riječ svima i svakome, što je već i njoj samoj postalo smiješno. Do sada je već postalo poznato da je gđa Trbović voditeljica koja govori više od svojih gostiju. HRT je pun voditelja čija su pitanja preduga, onih koji imaju već ne samo odgovore nego i osvrte na svoje odgovore, ali Danijelina pomama nešto je sasvim drugo: ona ne želi ispasti pametnija od sugovornika, ona želi govoriti, pa što košta da košta svakoga tko je sluša i gleda. Na najljepši, najkulturniji i na potpuno iskren i spontan način tu je njenu osobinu danas opisala glumica Suzana Nikolić. Sjedeći pokraj Filipa Radoša Stipe i Vedrana Mlikote Iveka, ona je počela nešto vrlo zanimljivo pripovijedati, ali nije dospjela dalje od prve rečenice. Vidjevši voditeljicu Trbović kako uzima dah, gđa Nikolić joj je krajnje bezazleno rekla: "Ispričaj ti, ti voliš više pričati."

POLIGRAF – POLITIČKI GRAFIKON

Petak, HRT 4, 8.05

Kad se mali studio Hrvatskog radija počeo slikati na televiziji, odmah je postalo jasno da tu ne će biti ničega nego uvijek jedna te ista slika raznih voditelja i gostiju. U današnjem „Poligrafu" gostovao je i Tihomir Vinković, novinar Hrvatskog radija. Profesionalac izuzetnih kvaliteta za kojeg je šteta da češće ne nastupa na HTV-u, g. Tihomir Vinković je izgovorio za većinu nas nešto novo, a temeljeno na sudskim spisima sa suđenja za ratne zločine u Haagu.

Tamo je g. Mustafa Čandić, djelatnik jugoslavenske tajne policije (KOS), izjavio da su strukture KOS-a i danas vrlo jake u svim društvima u tranziciji. Čandićevo svjedočenje nije dostupno hrvatskoj javnosti. Bilo bi dobro da se ono smije objaviti, da se vidi način na koji ta struktura djeluje.

PODNEVNI DNEVNIK

Subota, HRT 1, 12.00

Dragocjene početne minute potrošene su na jučerašnji HRT-ov intervju s predsjednikom Vlade, ali je cjelokupni dojam o Dnevniku spašen u posljednji čas, kada je emitirana reportaža Šime Kovačevića o senzacionalnoj izvedbi dječje opere „Mali dimnjačar" Benjamina Brittena. Cijela dvorana zapjevala je s izvođačima na sceni, kamera je čak zabilježila trenutak u kojem se dirigent okreće prema publici (malim Dalmatincima prispjelim iz cijele županije) i pita ih zna li tko pjesmu. Našla se i pristojna minutaža za izjave velikih i malih pjevača koji su nastupili u „Malom dimnjačaru".

Mali dimnjačar Andrej Bartol Jabuka opisao je svoje oduševljenje pjevanjem publike. Učinio je to u stilu velikog profesionalca, a njegov stariji kolega Giorgio Surjan (zločesti dimnjačar Bob) predstavio nam je ne samo svoj lik u operi nego i druge dimnjačarke i dimnjačare, što je pedagoška skromnost vrijedna divljenja.

Komentara 25

LU
lukabulic
14:14 23.11.2014.

mislim da trbovićka i frljić nebi se trebali privatno reklamirati na tv koju svi plaćamo a ne gledamo-

Avatar Feniks
Feniks
14:17 23.11.2014.

S 50g. završava "fakultet". Genijalno!

SE
sestrićna
14:26 23.11.2014.

frljićeva družica ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije