Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRANJE NOVCA

Šef HČSP-a i bivši tajnik stranke niječu krivnju za izvlačenje 3,7 milijuna kuna

josip miljak
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
09.04.2015.
u 17:40

Miljak i Kalinić se terete za zloporabu položaja i ovlasti, odnosno izvlačenje novca iz tvrtke kojoj je Kalinić bio na čelu

– Nismo krivi! – kazali su Josip Miljak, predsjednik Hrvatske čiste stranke prava i Vinko Kalinić, bivši tajnik te stranke, kojima je na zagrebačkom Županijskom sudu počelo suđenje zbog optužbi da su preko tvrtke Kalvin "oprali" oko 3,7 milijuna kuna. Prema optužnici, Miljak i Kalinić terete se za zloporabu položaja i ovlasti, odnosno izvlačenje novca iz tvrtke kojoj je Kalinić bio na čelu. Kalinić, koji je na početku suđenja zanijekao krivnju, u istrazi  je priznao djelo, odnosno iskazivao je o tijeku novca preko Kalvina, a uz pomoć navodne poslovne suradnje s Hidrocommercom. Tog se priznanja na početku suđenja dotakla Miljkova obrana ustvrdivši da tužiteljstvo protiv Miljka, osim Kalinićeva iskaza, nema nikakvih drugih dokaza.

– Ne znam zašto je Kalinić iznio takvu obranu, a još nam je manje jasno zašto tužiteljstvo ništa dalje nije istraživalo – kazao je  Miljkov odvjetnik Alen Pešušić.

Prema optužnici, trgovačko društvo Kalvin bilo je registrirano za građevinske poslove. Sa žiroračuna tvrtke novac je nezakonito podizan od 2005. do 2008., a za podizanje tog novca terete se Miljak i Kalinić. Uz to, Miljak se tereti da je novcem Kalvina plaćao svoje vlastite račune.

Inače, milijunske fakture u to vrijeme isporučivane su Hidrocommerceu kojem je Kalvin bio podizvođač, no Josip Kordić koji je u inkriminirano vrijeme bio direktor Hidrocommerca u svom iskazu nije se mogao sjetiti ugovora koje je Hidrocommerce imao s Kalvinom.

– Ja sam već osam godina u mirovini, a u to vrijeme Hidrocommerce je imao tisuće gradilišta i izuzetno velik broj podizvođača – pravdao je svjedok rupe u svom pamćenju.

>> Josipu Miljku prekršajna prijava zbog e-maila s ustaškim pozdravom

Komentara 4

R0
R00kie
18:00 09.04.2015.

hahaha ova desnica sve veci domoljub od domoljuba, a vidi se sto im je jedini interes bio

GU
gustirna
18:10 09.04.2015.

Vidi vidi,a kako to da partijski dorh nije podigao nikakvu optuznicu protiv udbokomunjare pavica za izvlacenje miljarde kuna poreza iz drzavnog proracuna.....nego bas ove koje ne vole jugokomunjare,jugosloveni,orjunasi,udbasi,cetnici,dokumente.........

RO
rodjo123
22:04 09.04.2015.

Odvratan lik taj Miljak. Veliki borac za Rvacku. I lopina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije