Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nesreća u moru

Njemački ronilac utopio se kod otoka Visa

pomorska policija
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
01.06.2014.
u 18:38

Nakon obavljenog ronjenja, grupa ronilaca primijetila je da njemački državljanin N.J. nedostaje. Uočili su ga kako nedaleko plovila pluta u potrbušnom položaju

Ronilac se utopio kod otoka Visa, priopćilo je Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture.

Radi se o njemačkom državljaninu N.J. (48)Prema izvješću djelatnika Lučke ispostave Komiža, on je u grupi od 13 ronilaca plovilom lokalnog ronilačkog kluba, koji je organizirao turu, doplovio na poziciju Mali Brjak na kojoj se nesreća dogodila. Nakon obavljenog ronjenja, grupa ronilaca primijetila je da N.J. nedostaje. Uočili su ga kako nedaleko plovila pluta u potrbušnom položaju licem zaronjenim u more. Nijemca su odmah izvukli na palubu gdje ga jedan od ronilaca, inače liječnik po struci, počeo reanimirati. Nažalost, reanimacija koja je trajala oko pola sata bila je bez uspjeha.

Dojavu o utopljeniku Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) dobila je u ranim poslijepodnevnim satima. O tome je obaviještena naležna Lučka ispostava Komiža i postaja pomorske policije čiji su se djelatnici uputili na mjesto nesreće no do njihovog dolaska njemački ronilac već je preminuo.

- Policijski službenici uzeli izjave svih članova posade, izuzeli svu relevantnu dokumentaciju radi istražnih radnji te su pokojnika prenijeli na policijsko plovilo i prevezli u Split na obdukciju. Točan uzrok smrti njemačkoga ronioca nije utvrđen, a daljnje istražne radnje o uzrocima ove nesreće provodi OKC MUP Splitsko – dalmatinske županije- izvijestilo je Ministarstvo.

>> Francuski ronilac pronađen mrtav u moru kod Podgore

Ključne riječi

Komentara 3

RI
Risnjak
19:04 01.06.2014.

fantastican, ali donekle i opasan sport ! nije mi samo jasno kako se covjek moga odvojit od grupe da to njegov divemaster ne primjeti ?! steta za ljudski zivot.... moja sucut

HR
hrxxx111
20:58 01.06.2014.

sezona je i sluzbeno otvorena

Avatar žljeb
žljeb
20:41 01.06.2014.

srčani ili možda moždani u svakom slučaju lijepa smrt

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije