Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Darovi za blagdane

Facebook grupa Žena ženi pomaže siromašnoj djeci Vukovara

Darovi za djecu
Foto: Branimir Bradarić
17.12.2014.
u 14:50

Paketići su namijenjeni djeci do 14 godina, a pakuju se prema uzrastima pa tako dolaze paketići za djecu od nula do tri godine, pa od tri do 11 i od 11 do 14 godina.

S ciljem da božićne i novogodišnje blagdane i siromašna djeca provedu u što ljepšem ozračju Facebook grupa Žena ženi krenula je sa akcijom prikupljanja paketića za djecu koji su evidentirani kao korisnici Socijalne samoposluge u Vukovaru. I ovaj put uključile su se žene iz cijele Hrvatske, a paketiće šalju i žene iz Njemačke, Austrije, Italije...

- Na ovu akciju ponukale su nas izjave voditeljica Socijalne samoposluge u Vukovaru koje na svome popisu imaju 460 obitelji ali i 300 djece. Želimo i toj djeci omogućiti što sretnije i ugodnije blagdane. Neka od njih nikada nisu dobile paketiće jer im roditelji ne rade ili pak nemaju mogućnosti da im priušte nešto takvo, rekla je jedna od inicijatorica ove Facebook grupe Lilijana Radobuljac. Podjela paketića održat će se u nedjelju kada je najavljen dolazak i djeda božićnjaka kao i fijakera. Paketići su namijenjeni djeci do 14 godina, a pakuju se prema uzrastima pa tako dolaze paketići za djecu od nula do tri godine, pa od tri do 11 i od 11 do 14 godina. Postoji podjela i na paketiće za dječake i djevojčice.

- Bit će tu slatkiša, igrački, hrane, odnosno, svega i svačega što veseli svu djecu. Paketići naveliko stižu i sigurno će ih biti dovoljno za sve korisnike, istakla je Radobuljac. Facebook grupa Žena ženi pokrenuta je nakon svibanjskih poplava u županjskoj Posavini. U njoj je registrirano preko 30.000 žena iz Hrvatske i inozemstva koje su tada slale pakete za žene sa poplavljenih područja. Tada su stigli paketi iz cijele Hrvatske ali i inozemstva, odnosno, od svih koji su željeli pomoći.

- Ponosni smo na činjenicu što kod nas nema nikakve politike niti podjela po bilo kojoj osnovi. U grupi su osobe koje žele pomoći ljudima u nevolji. Imamo predivne povratne informacije sa terena pa tako danas siromašnoj djeci iz Vukovara stižu i paketi iz Gunje gdje smo samo prije par mjeseci slali pakete. Sklopljena su i neka prijateljstva, rekla je Radobuljac. Uz nju inicijatorica osnivanja grupe je i Ivana Kovač iz Osijeka.

Veliku pomoć pružaju i Gordana Ilić Ostojić (Vinkovci), Nedica Janković (Osijek) i Sandra Lisičić (Split). Nesebičnu pomoć u svim akcijama grupe pruža i Gradska knjižnica Vukovar.

>> Poklon paketi za bogatiji blagdanski stol

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije